Eu va sugerez sa solicitati la Presedintele Republicii,prin memoriu ca acesta sa dispuna prin decret gratierea dvs. individuala,daca maladiile de care suferiti sunt deosebit de grave si puteti produce dovezi in acest sens.
Acesta poate decide sa admita cererea dvs.,din motive umanitare,in situatia in care aceasta este justificata
Conform articolului 60 indice 1 din codul penal, in cazuri speciale, cum ar fi condamnatii bolnavi care nu au putut fi folsiti la munca , sau care au fost folositi insa din cauza sanatatii precare nu mai pot fi folositi la munca , este necesar ca , in vederea obtinerii liberarii conditionate, fie sa fi executat 2/3 din pedeapsa( cazul dvs. ) , sau, dupa caz, sa fi dat dovezi temeinice de indreptare. Totusi, daca ati ajuns la jumatatea pedepsei, puteti incerca sa faceti cererea daca stiti ca , macar comportamentul dvs. a fost unul adecvat in perioada executarii perioadei de detentie.
multumesc.raportul din penitenciar este 0k.nu am avut nici o abatere.daca as fi putut munci as mai fi castigat cateva zile dar in cazul meu nu am cum asa ca nu prea vad cum exista egalitate in drepturi.chiar si in cele ale detinutilor.
Conditiile liberarii conditionate in cazul prezentat sunt clasificate prin art.60 aplicat la art.59alin.2 din codul penal.Nu conditia admisibilitatii este cea determinanta ci faptul ca la recursul in interesul legii promovat de stimata doamna Kovecsi,instanta suprema a statuat in aplicarea unitara a art.60 raportat la art.59alin.2 Cod penal ca este subiectiva conditia incapacitatii de munca datorita sanatatii pentru a putea fi considerata reducerea pedepsei.
art.60alin1din c.p"condamnatul care din cauza sanatatii sau din alte cauze nu a fost niciodata folosit la munca,ori nu mai este folosit,poate fi elib.conditionat dupa executatea fract.de pedeapsa aratate in art.59 sau dupa caz art.591,daca dau dovezi temeinice de disciplina si de indreptare" art.59 alin1 din c.p -in vigoare"condamnatul pt.infractiuni intentionate poate fi eliberat dupa ce a executat cel putin 2 treimi din durata pedepsei,in cazul inchisorii ce nu depaseste 10 ani...,in cazul acestor fractiuni de pedeapsa se tine seama de partea din durata pedepsei care poate fi considerata,potrivit legii,ca executata pe baza muncii prestate.in acest caz,legiuitorul a prevazut ca liberarea conditionata nu poate fi acordata inainte de executarea efectiva a cel putin jumatate din durata pedepsei cand aceasta nu depaseste 10 ani".