avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 545 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe profit Impozit pe profit reinvestit
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe profit

Impozit pe profit reinvestit

In anul 2007 am inceput construirea unei hale de productie. Anul acesta am am finalizat investitia , la ora actuala hala fiind in curs de intabulare. Mentionez ca s-a facut procesul verbal de receptie la terminarea lucrarilor. Intrebarea mea este urmatoarea: Daca profitul a fost reinvestit in construirea halei de productie, exista vreo baza legala care sa reglementeze scutirea de impozit a profitului reinvestit? Daca da, cum se va realiza aceasta scutire?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: alina_radu86 , utilizator 09:28, 23 Aprilie 2010
baza legala este art 19^2 cod fiscal , si de la pct 17^1 pina la 17^4 din norme
Parerea mea este ca speta nu poate fi discutata pe forum , decit cel mult teoretic.
Eventual , vedeti in care din exemple va aflati si reluam , desi mie personal , imi e teama sa nu cumva sa interpretez gresit , neavand acces la documente de finalizare ale investitiei .

Va multumesc pt. raspuns! Am consultat articolele pe care mi le-ati recomandat. Revin cu urmatoarele lamuriri: Hala de productie a fost construita in regie proprie, noi fiind o firma ce activeaza in domeniul constructiilor metalice. Cheltuielile aferente materialelor de constructie cu care am pus in opera obiectivul s-au inregistrat ca si cheltuieli nedeductibile. Acum cand constructia a fost finalizata, si urmeaza a fi intabulata, ce o sa se intample cu impozitul pe profit dat fiind faptul ca acele cheltuieli cu materialele de constructie nu au fost luate in calcul in trecut la calcularea impozitului pe profit?
Va multumesc!
Revin: In CF si in Norme se vorbea doar despre echipamente tehnologice si utilaje. De cladiri nu am gasit nici o precizare.
da , asa este , facilitatea este valabila limitat in timp si doar pentru investitii in m fixe din grupa 2.1
La prima citire mi-a scapat ca e vorba de cladire ; in afara de acest art , nu stiu sa mai existe altceva privind reducerea de imp pe profit
Va multumesc pentru raspuns!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Profitul reinvestit p_daniel p_daniel Buna ziua, O firma cu cod CAEN 6201 (realizarea de soft la comanda) poate beneficia de scutirea impozitului pentru profitul reinvestit pentru achizitia de ... (vezi toată discuția)
Profitul reinvestit Jorjboros Jorjboros Cum se aplica regula profitului reinvestit in cazul achizitionarii(pentru o firma de transport marfuri)a unui autotractor second hand din Germania? (vezi toată discuția)
Profit reinvestit bulzanv bulzanv va rog sa ma lamuriti si pe mine referitor la acesta scutire de profit,la ce avem scutire daca cumparam liesing mijloc de transport (tiruri si remorci pt ... (vezi toată discuția)