buna seara.
speta mea este urmatoarea: divort cu partaj prin tranzactie, totul de comun acord. avocatul ne cere onorariu 8% din valoarea masei partajabile.
nu spun ca e mult sau putin...dar cum imi dau seama daca este pretul corect? mergem la 10 avocati ca sa vedem preturile? exista criterii de stabilire a onorariilor?
multumesc.
Onorariile se stabilesc liber intre avocat si dvs. si se prevad in contractul de asistenta juridica la data incheierii acestuia, inainte de inceperea asistentei dvs in fata autoritatilor statului .
El difera functie de:
1. Dificultatea, amploarea sau durata cazului;
2. Timpul si volumul de munca solicitata pentru executarea mandatului primit
3. Natura, noutatea si dificultatea cazului;
absolut corect. in niciun caz nu subevaluez aportul avocatului, dar este un caz in care nu se investeste decat redactarea trazactiei si a actiunii. unde este amploarea, dificultatea si volumul de munca?
repet, nu consider prezenta avocatului inutila, vreau doar corectitudine.
atunci trebuia sa va reprezentati singura ,si repet -la notar (cat si in alte profesii..)de ce nimeni nu comenteaza? si inca o data ,aveti dreptul de alege
Onorariu avocat
elicrist
buna ziua, exista o grila in ceea ce inseamna onorariu avocat sau acesta poate sa-ti ceara cat vrea in functie de suma sau "greutatea" spetei ar putea sa-mi ... (vezi toată discuția)