avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1653 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... onorariu avocat
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

onorariu avocat

buna seara.
speta mea este urmatoarea: divort cu partaj prin tranzactie, totul de comun acord. avocatul ne cere onorariu 8% din valoarea masei partajabile.
nu spun ca e mult sau putin...dar cum imi dau seama daca este pretul corect? mergem la 10 avocati ca sa vedem preturile? exista criterii de stabilire a onorariilor?
multumesc.
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 08:53, 22 Aprilie 2010
imi cer scuze, dar nu cred ca este vorba de "comentat".
daca dvs. a-ti cumpara un imob si v-as cere o suma, dvs. mi-o achitati fara sa stiti daca pretul este real? poate nu este cel mai potrivit exemplu, dar ce incerc eu, este sa aflu daca e un cost normal. nu vreau gratuitati, dar nici nu imbogatesc pe nimeni.
multumesc.
anamaria2009 a scris:

nu sunt probleme intre noi, iar valoarea total este 90.000 euro.
deci, 7.000 euro doar pentru redactarea unei trazactii?

Da, 7000 de euro este mult, dar dvs. decideti.
Redactarea unei tranzactii in cazul dat se poate cu o suma mai mica si care sa fie satisfacatoare si pt dvs si pt avocat.
Nici notarul nu cred ca ia 7000 de euro.
Oare chiar ar lua pentru un tipizat notarial atatia bani?
Daca raspunsul este pozitiv cred ca voi cauta sa devin notar.Pana astazi nimeni nu m-a convins sa fac asa ceva...

avocat Claudiu Lascoschi
nu e vb de asta..,in fine...,,dar aveti dreptul de alege..si daca nu v-a convenit nu treb sa-l luati, ca avocati aveti de unde alege....; va intreb :la notariat cand mergeti (acolo taxele sunt cam peste tot la fel -foarte mari -si in multe cazuri nu fac decat sa copieze niste acte )si nu aveti posibilitatea de a alege ,acolo de ce nimeni nu mai comenteaza? Probl e simpla ,schimbati-l,nici eu nu as da atatia bani ,si nici nu as cere atatia bani de la client.Succes!
Ultima modificare: Miercuri, 21 Aprilie 2010
Cristina Voicu, Avocat
deocamdata nu l-am luat. nu am semnat niciun contract cu el, doar am avut o consultatie si mi-a spus care este onorariul. daca era deja luat, intrebarea mea era inutila acum.
si la notariat se verifica tarifele inainte de a intra intr-o tranzactie. dar e important si ce sume se vehiculeaza. una e sa platesti o legalizare de 50 ron cand nu te intereseaza ca vecinul notar iti cere doar 10 ron pe aceeasi operatie, si alta e sa platesti 7000 de euro. daca altcineva cere 4000...parca stim pe cine alegem, nu?
evident, atunci cand si riscurile implicate sunt bine evaluate.
Daca dvs. platiti 4000 de euro pentru asa ceva deja incep sa ma gandesc ca sunt un avocat de un bun simt iesit din comun...
Spun aceasta deoarece ma gandesc ca sunt oameni care nu vor sa dea mai mult de 1000 de euro nici daca risca 10 ani de inchisoare...

avocat Claudiu Lascoschi

Alte discuții în legătură

Onorariu avocat elicrist elicrist buna ziua, exista o grila in ceea ce inseamna onorariu avocat sau acesta poate sa-ti ceara cat vrea in functie de suma sau "greutatea" spetei ar putea sa-mi ... (vezi toată discuția)
Contract partaj voluntar mitza_ge mitza_ge Apelez la bunavointa juristilor acestui forum prin rugamintea de a ma indruma in privinta unui partaj voluntar.Eu si sotul meu am divortat.Am cazut de comun ... (vezi toată discuția)
Onorariu avocat pt partaj voluntar in instanta? simoneangel simoneangel Cat imi poate cere un avocat pt un partaj voluntar in instanta care nu se poate face la notar din cauza birocratiei si a legilor tampite? (primaria nu ne-a dat ... (vezi toată discuția)