avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 761 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... concesionare teren proprietate primarie
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

concesionare teren proprietate primarie

Buna ziua,
in spatele casei in care locuiesc exista o suprafata de teren, care apartine primariei. In 1988 cand s-au construit vilele P+1 (vila cu 4 apartamente) acestea aveau WC-uri in curte pt fiecare din cele 4 apartamente, in continuarea acestora exista o suprafata de teren nefolosita si plina de moluz, ca dupa constructie. Fiecare proprietar a curatat acea suprafata si a cultivat-o timp de mai bine de 22 de ani. In anul 2004 am depus o cerere la primarie pentru concesionarea acestui teren. Raspunsul a fost favorabil, in sensul ca se putea face acest lucru numai dupa ridicarea masuratorilor topografice. S-au ridicat masuratori topografice in nov.2009, iar acum, primaria ne trimite adresa in care ne cere sa evacuam acest teren invocand lege 247/2005, fara a specifica un alineat anume si fara un termen de evacuare. Am mers in audienta, dar cum domnii primari sunt ocupati, am fost primiti de vice-primar si cativa consilieri care ne-au dat niste raspunsuri evazive. Intre timp am mai depus o cerere la primarie la care am atasat si o copie a cererii din 2004. Ce pot sa fac pentru a putea concesiona acest teren? Am mare nevoie de un raspuns!!!! Multumesc din suflet celor care ma pot ajuta!
Cel mai recent răspuns: trf17ada , utilizator 11:44, 27 Aprilie 2010
Conductele de petrol, ca si magistralele de gaze, au zona de protectie stanga-dreapta de 50m, unde nu se poate construi.
Multumesc pentru raspuns!!!! O baza legala in acest sens? Multumesc!
În conformitate cu "Normativul Departamental nr. 3915-94 privind proiectarea şi construirea conductelor colectoare şi de transport gaze naturale” intrat în vigoare la 01.01.1996, distanţele dintre conductele magistrale de gaze naturale şi diversele obiective sunt următoarele:
- depozite carburanţi şi staţii benzină: 60 m
- instalaţii electrice de tip exterior cu tensiune nominală de 110 KV sau mai mare, inclusiv staţiile: 55 m
- instalaţii electrice de tip interior şi de tip exterior, cu tensiunea nominală mai mică de 110 kv posturi de transformare: 50 m
- centre populate şi locuinţe individuale: 65 m
- paralelism cu liniile CF, ecartament normal: 80 m
- paralelism cu drumuri :
naţionale: 52 m
judeţene: 50 m
comunale: 48 m
- balastiere în râuri: 530 m
- depozite de gunoaie: 80 m

În ceea ce priveşte distanţele minime dintre conductele de gaze de presiune medie şi presiune redusă şi alte instalaţii, construcţii sau obstacole subterane, acestea sunt normate de normativul I 6-86 şi STAS 8591/91, din care se anexează un extras.
Distanţele de siguranţă de la staţiile de reglare-măsurare (cu debit până la 6000 mc/h şi presiunea la intrare peste 6 bari):
- la clădirile civile cu grad I – II de rezistenţă la foc: 12 m
- la clădirile civile cu grad III – IV de rezistenţă la foc: 15 m
- faţă de marginea drumurilor carosabile: 8 m

În cazul amplasării unor construcţii în zona conductelor de gaze se vor cere avize de la ROMGAZ – Secţia de exploatare conducte magistrale gaze naturale.
Distanţe minime între conductele de gaze şi alte instalaţii , construcţii sau obstacole subterane – normativ I 6-86 şi STAS 8591/1-91

Instalaţia, construcţia sau Dist. minimă /m presiune redusă presiune medie
obstacolul subteran

- Clădiri cu subsoluri sau
terenuri propuse pentru construcţii 3,0 3,0
- Clădiri fără subsoluri 1,5 2,0
- Canale pentru reţele termice,
canale pentru instalaţii telefonice 1,5 2,0
- Conducte de canalizare 1,0 1,5
- Conducta de apă, cabluri de forţă,
telefonice şi căminele acestor instalaţii 0,6 0,6
- Cămine pentru reţele termice,
canalizare, telefonice 1,0 1,0
- Copaci 1,5 1,5
- Stâlpi 0,5 0,5
- Linii de cale ferată :
rambeu 5,5 5,5
debleu
Ultima modificare: Luni, 26 Aprilie 2010
Kyandra, moderator
trf17ada a scris:

O ultima intrebare, se poate face schimb de terenuri intre 2 localitati diferite? Multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ordinul m.a.d.r. nr.227/2006 mariag68 mariag68 Nu reusesc sa gasesc acest ordin .Daca il are cineva poate il posteaza ca si raspuns. Sunt propietar al unui teren situat pe marginea unui canal de desecare ... (vezi toată discuția)
Viciu ascuns Bachus20 Bachus20 Recent am cumparat un teren (initial inregistrat in titlul de proprietate drept extravilan, in urma efectuarii schitei cadastrale din banii vanzatorului a fost ... (vezi toată discuția)
Teeren ocupat de conducta transport gaze gm_mg gm_mg Dupa aplicarea legii de retrocedare terenuri, am primit titlu de proprietate pe vechiul amplasament. Ulterior la masuratori pentru intabulare am descoperit ca ... (vezi toată discuția)