avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 675 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... coasigurat
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

coasigurat

Buna ziua!
Va rog sa ma lamuriti daca se poate asupra urmatorului aspect. De mai bine de un an de zile s-a terminat concediul de crestere a copilui, de care am beneficiat. Acum nu am serviciu. Ce anume trebuie sa fac pentru a beneficia de asigurari medicale la un medic de familie? Cum pot obtine calitatea de coasigurat dupa sot, care lucreaza cu carte de munca?
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: boholt , utilizator 15:58, 24 Aprilie 2010
Buna ziua !
Dumneavoastra, in baza legii, aveti calitatea de coasigurat al sotului. pentru dovedirea acestei calitati si inscrierea la medicul de familie va sunt necesare :
- adeverinta de la locul de munca al asiguratului angajat in care sa fie mentionata si data la care persoana coasigurata este declarata in fisa fiscala;
- copie fise fiscale pe perioada in care persoana a avut calitatea de coasigurat.
Va sfatuiesc sa va prezentati si la medicul de familie la care doriti sa va inscrieti , in acest sens.
Cu stima !
Buna ziua!

Multumesc foarte mult pentru informatiile date. As dori sa imi spuneti despre ce lege exact este vorba (numarul acesteiea) si daca sotul meu va trebui sa plateasca o cota anume si pentru asigurarile mele (coasigurat) pentru a beneficia de serviciile unui medic de familie. Cei de la serviciul contabilitate al firmei unde lucreaza sotul meu au spus ca nu au auzit de asa ceva si nu stiu ce anume sa faca sau unde sa caute. Asa ca daca imi puteti da toate detaliile necesare mi-ar fi foarte util.

Multumesc anticipat si va doresc o zi placuta!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nu lucrez, insa vreau sa ma asigur in sistemul public de sanatate mihaelaon mihaelaon Buna ziua! in 2009 am ramas fara loc de munca.am plecat in strainatate. acum m-am intors, am fost la medicul de fam si mi-a zis ca nu mai sunt pacienta lui ... (vezi toată discuția)
Asigurare medicala dorinv dorinv O persoana in varsta care nu a lucrat niciodata beneficiind de carnet de munca ... si neplatind nici taxe la stat sufera acum de o boala care necesita o ... (vezi toată discuția)
Coasigurare kis_ioana kis_ioana pot fi coasigurat dupa mama mea? (vezi toată discuția)