avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 523 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

succesiune

in cat timp de la deces se poate face succesiunea? exista un termen maxim?
multumesc
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 14:57, 5 Martie 2007
:)
Am si eu o intrebare#-o..in anul 1994 bunica mea a murit fara a lasa testament .Au ramas 3 copii in viata si 3 decedati la data respectiva,dintre acesti 3 copii decedati ,unul a lasat un copil adoptat (dupa 1994)cu efecte depline ,al 2-lea a lasat 3 copii si al 3-lea ..4copii (inclusiv eu).mentionez ca nu sa deschis succesiunea dar unul dintre copii in viata al defunctului a platit taxa financiara .M-ar interesa daca si eu sunt mostenitor si care ar fi pasii de urmat pt a intra in posesia partii mele.
Daca ne-ai spune si cine esti... ne-ar fi mult mai usor:)

Pana o faci - averea bunici se imparte in mod egal la cati copii a avut - morti sau nu, adica la 6.
Daca copiii nu mai sunt in viata, partea lor o va culege mostenitorii lui - sotia suprevietuitoare si copiii acestuia.



unul a lasat un copil adoptat (dupa 1994)cu efecte depline ,al 2-lea a lasat 3 copii si al 3-lea ..4copii (inclusiv eu

Da, se imparte la sase, si deci fiecare dintre copii ar lua (daca ar fi in viata) cate 1/6.
In privinta copiilor decedati, in locul lor vin la mostenire descendentii lor (adica nepotii bunicii) prin reprezentare; toti copiii unui fiu au dreptul la acel 1/6, indiferent de nr. lor (deci tu ai dreptul la 1/6 * 1/4 din masa succesorala). Sotia nu poate reprezenta, se reprezinta doar ascendentii.
Mai ramane problema acceptarii mostenirii, asta e alta poveste dezbatuta pe multe topicuri si-mi trebuie amanunte pentru asta.
Sper sa va intelegeti.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune dislexic dislexic Mama a 3 frati a decedat in data de 01.10.2005, lasand mostenire o casa cu gradina - 700mp. La 01.03.2007 au fost platite impozitul, lumina etc doar de catre ... (vezi toată discuția)
Paradox teoma teoma Sa zicem ca ramai mostenitor (ca descendent direct ) al cuiva care-ti lasa numai datorii, si nu te intereseaza sa preiei aceasta mostenire. Daca nu refuzi ... (vezi toată discuția)
Succesiune intre mama vitrega si copii vali_085 vali_085 Buna ziua! Doresc sa iau in ingrijire o batrana (nasa de botez) care are o garsoniera in Bucuresti. Aceasta doreste sa imi vanda fara contract de ... (vezi toată discuția)