avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1712 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

succesiune

in cat timp de la deces se poate face succesiunea? exista un termen maxim?
multumesc
romy.:D

Va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema legata tot de succesiune:
La moartea tatalui meu am hotarat impreuna cu mama si cu fratele meu sa nu facem succesiunea. Mama a ramas sa locuiasca in casa impreuna cu fratele meu. Nici eu si nici el nu am facut acceptarea la notar, stiu asta pt. ca el nu se afla in tara la vremea respectiva. Singura mama a fost la notar pt. ca a fost chemata. Dupa un an si jumatate de la moartea tatalui a murit si mama. Ce avem de facut eu si fratele meu ? Trebuie sa deschidem si succesiune dupa tata?

Deschiderea succesiunii nu este obligatorie, numai ca in conformitate cu Codul fiscal , daca nu o faci in termen de 2 ani platesti 1% din valoare.
valoare stabilita de cine:-/
io ma duc sa mananc:), dezbatere placuta si noapte buna......
Lara esti la fel de frumoasa pe cat de simpatica esti:">
eu propun sa tratati cu seriozitate problemele celor care posteaza iar mishtoul sa-l faceti in alta parte...
...poate la cultura generala?:D

Alte discuții în legătură

Succesiune dislexic dislexic Mama a 3 frati a decedat in data de 01.10.2005, lasand mostenire o casa cu gradina - 700mp. La 01.03.2007 au fost platite impozitul, lumina etc doar de catre ... (vezi toată discuția)
Paradox teoma teoma Sa zicem ca ramai mostenitor (ca descendent direct ) al cuiva care-ti lasa numai datorii, si nu te intereseaza sa preiei aceasta mostenire. Daca nu refuzi ... (vezi toată discuția)
Succesiune intre mama vitrega si copii vali_085 vali_085 Buna ziua! Doresc sa iau in ingrijire o batrana (nasa de botez) care are o garsoniera in Bucuresti. Aceasta doreste sa imi vanda fara contract de ... (vezi toată discuția)