avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 806 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Titlu executoriu achitat partial. Cum procedez?
Discuție deschisă în Executare silită

Titlu executoriu achitat partial. Cum procedez?

Am un contract de imprumut garantat cu ipoteca imobiliara . Pana la data scadenta imprumutatul mi-a achitat doar jumatate din suma. Pentru cealalta jumatate..ma duce cu vorba.Dar pe contract a ramas toata suma imprumutata. Cum procedez sa execut silit numai pe jumatate de suma?
Cel mai recent răspuns: Ana-Maria Dutescu , Avocat 13:24, 24 Aprilie 2010
Nu puteti negocia.
Ati inteles ca aceste cheltuieli cad in sarcina debitorului?

Discutati cu executorul daca doriti sa participati la licitatie. In Codul de procedura civila nu exista interditia de a participa a creditorului.
Si daca debitorul nu este solvabil...ce mai conteaza ca sunt in sarcina lui? Nu are..nu execut decat ce are, nu? Si cum am garantia..adjudec imobilul.

Daca nu este interzis...inseamna ca este permis?
Irina S. a scris:

Daca nu este interzis...inseamna ca este permis?

Exact:)

Daca nu e solvabil, i se vinde imobilul la licitatie, nu asta e ideea? si din suma obtinuta se scad cheltuielile. Faptul ca dvs. sunteti creditor si doriti sa fiti adjudecatar e o coincidenta. Cheltuielile se scad.
Ultima modificare: Sâmbătă, 24 Aprilie 2010
Ana-Maria Dutescu, Avocat
Pai tocmai, asta este problema mea: valoarea imobilului evaluat este mai mica decat creanta mea. De aceea vreau sa adjudec imobilul..si sa-l vand eu apoi...cand se stabilizeaza piata.

Cum se scad cheltuielile...in ceea ce ma priveste, asa cum am descris speta mai sus ?
Ultima modificare: Sâmbătă, 24 Aprilie 2010
Irina S., utilizator
Haideti sa ne lamurim: la intocmirea actului de imprumut, evaluarea imobilului era mai mica decat creanta? Atunci ii executati si alte bunuri.

Nu era mai mica decat creanta? Ghinion de nesansa:), nu cred ca mai aveti ce face...

Alte discuții în legătură

Adjudecare imobil ipotecat prin depunerea creantei in contul pretului CRISTIAN CIRMACIU CRISTIAN CIRMACIU Buna ziua. Doresc sa incep executarea silita a unui debitor, ce detine un imobil ce are inscrisa o ipoteca de rang I pt. suma de 70.000, in favoarea unei ... (vezi toată discuția)
Executare judecatoreasca la un imobil mostenit elenatp elenatp Avem un imobil cu care am ajuns la executori deoarece din cele trei proprietar, doua nu este in stare sa plateasca datoria fata de alti mostenitori. Imobil ... (vezi toată discuția)
Licitatii...pana cand? corstef corstef Buna ziua Am o hotarare definitiva si irevocabila, am cerut executarea silita si suntem deja la [b]a sasea[/b] X-(publicatie de vanzare a imobilului respectiv ... (vezi toată discuția)