avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 591 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Diurna pentru deplasari
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Diurna pentru deplasari

In ce conditii se acorda diurna. in ce cuantul si care este actul care reglementeaza acest aspect?
Cel mai recent răspuns: donkey , utilizator 09:44, 23 Martie 2007
Diurna se acorda pentru deplasari interne sau pentru cele externe.
Care te intereseaza?
Ambele. Dar ma intereseaza in special daca sunt situatii in care nu se acorda aceasta diurna.
HOTARARE nr.1860 privind drepturile si obligatiile personalului autoritatilor si institutiilor publice pe perioada delegarii si detasarii in alta localitate, precum si in cazul deplasarii, in cadrul localitatii, in interesul serviciului.
In Monitorul Oficial nr. 1046/2006 a fost publicata HG nr. 1860/2006 pivind drepturile si obligatiile personalului autoritatilor si institutiilor publice in perioada detasarii in alta localitate, precum si in cazul deplasarii, in cadrul localitatii, in interesul serviciului.
Acest nou act normativ intra in vigoare la data de 1 ianuarie 2007 si inlocuieste vechile prevederi ale HG 543/1995 care incepand cu aceasta data se abroga.
Persoana care are locul permanent de munca in alta localitate decat aceea in care isi are domiciliul nu beneficiaza, pe timpul cat este trimisa in delegare sau detasare in localitatea de domiciliu, de indemnizatie de delegare sau de detasare si de decontarea cheltuielilor de cazare. Acestei persoane i se deconteaza numai cheltuielile de transport.
Ultima modificare: Luni, 5 Martie 2007
Cornel Vasile, Consilier juridic
Multumesc pentru raspuns.
O firma privata poate refuza sa plateasca diurna pentru deplasarile in strainatate? Spun ca platesc biletul de avion si cazarea, iar la intoarcere deconteaza transportul si mesele, insa numai pe baza de chitanta. E legal asa ceva?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acordare diurna adinaadina adinaadina Puteti sa-mi spuneti, va rog, da ca se acorda diurna in cazul unei delegatii in cazul in care ai cazarea si masa asigurata? transportul sa facut cu ... (vezi toată discuția)
Diurna minima? oanita28 oanita28 Buna, As dori sa stiu care este diurna minima pe care un salariat al unei companii private o poate primi pt deplasari in tara. Multumesc! (vezi toată discuția)
Cheltuieli de deplasare in interiorul tarii rodicaonet rodicaonet Buna ziua. Am urmatoarea situatie si va rog frumos sa ma ajutati, daca este posibil. Societatea se ocupa de insotirea trenurilor ce transporta ... (vezi toată discuția)