avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 397 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... FUNCTIONAR PUBLIC SAU NU?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

FUNCTIONAR PUBLIC SAU NU?

Buana ziua,
Va supun atentiei urmatoarea problema:
Ca urmare a prevederilor Legii nr.329/2009 privind reorganizarea unor autorităţi şi instituţii publice, Oficiului Naţional al Registrului Comerţului, instituţie aflată în subordinea Ministerului Justiţiei, i-a fost schimbat regimul de finanţare, trecând de la finanţarea din venituri proprii la finanţarea integrală de la bugetul de stat. Drept consecinţă a acestei schimbări, personalului Oficiului Naţional al Registrului Comerţului i-au devenit aplicabile (cel putin asa cred ..... :D) dispoziţiile Legii-cadru nr.330/2009 privind salarizarea unitară a personalului plătit din fonduri publice şi ale OUG nr.1/2010 privind unele măsuri de reîncadrare în funcţii a unor categorii de personal din sectorul bugetar şi stabilirea salariilor acestora.
Vreau sa stiu daca acum, angajatii Oficiului National al Registrului Comertului sunt functionari publici si daca le sunt aplicabile dispozitiile Legii nr.188/1995 privind statutul functionarilor publici. Angajatilor din ONRC li s-a comunicat de catre conducere faptul ca nu sunt functionari publici. Daca nu se mai autofinanteaza si sunt finantati integral de la buget, cum se poate sa nu fie functionari publici?Atunci in ce categorie se incadreaza acesti angajati?#-o#-o#-o

Cu respect,
=D>
Cel mai recent răspuns: ContSters134600 , utilizator 12:28, 27 Aprilie 2010
rambler.rose75 a scris:

Am depus si contestatie, mi-au raspuns in doi peri ca au dreptate, mai mult decat atat nu pot decat sa ii actionez in instanta. Daca ma puteti lamuri va multumesc din suflet . Am actiunea pregatita, maine o depun la Tribunal ........

OK. Daca aveti dubii cu privire la modul in care v-a fost calculat noul salariu, care este fix cel din 2007 ???, cel mai bine este sa cereti parerea unui avocat care sa va indrume cu actele in fata> CIM, CCM care a expirat, decizia, actul aditional (pe care inteleg ca nu l-ati semnat sau l-ati semnat cu observatiile din contestatie etc.. Pe baza elementelor din aceste documente, si cu sprijinul de specialitate din partea avocatului, puteti decide ce faceti in continuare.
Va doresc sa fie bine!
Daca aveti contreacte de munca NU SUNTETI FUNCTIONARI PUBLICI, ci personal bugetar contrectual.Relatiile de muca se supun legislatiei muncii, orice modifiacre a cim trebuind a fi facuta prin act aditional.
Atentie insa, pentru ca in Legea 330 se stipuleaza urmatoarele:
Art. 17. -
(1) Personalului care s-a aflat in concediu platit pentru cresterea si ingrijirea copilului in varsta de pana la 2 ani, respectiv 7 ani, in cazul copilului cu handicap, precum si personalului ale carui raporturi de munca sau raporturi de serviciu au fost suspendate din alte cauze, potrivit legii, i se acorda, la reluarea activitatii, salariul de baza aferent gradului sau treptei profesionale in care a fost incadrat anterior suspendarii.

Cum nu trebuia sa existe nici o marire de salariu ati ramas la cel din 2007.
Da stimata clio06
Dar ce inseamna: salariul aferent gradului? Inseamna salariul corespunator postului ocupat inainte de a intra in concediu.
ori din acest text de lege se înţelege salariul de bază al funcţiei (în cazul meu de operator calculator, funcţie avută la intrarea în concediu) în care am fost încadrată la data suspendării, DAR NU ªI CUANTUMUL DE LA DATA SUSPENDÃRII, sensul legii fiind foarte clar de a se păstra nivelul funcţiei şi al gradului profesional şi NU STRICT CUANTUMUL BÃNESC al drepturilor salariale.
Trebuia să se ţină cont şi de prevederile art.31 din Legea-cadru nr.330/2009 unde se stipulează următoarele: „…. ART. 31: Pentru personalul nou-încadrat pe funcţii în perioada de aplicare etapizată, salarizarea se face la nivelul de salarizare în plată pentru funcţiile similare”.

Se pare ca si dvs. la fel ca cei de la resurse umane ati interpretat legea cu totul altfel #-o, i-ati modificat sensul ........din pacate X-(. Va multumesc pentru raspunsuri. Lasam instanta sa decida. Dupa ce termin tot balamucul asta promit sa revin on line pe site pt.a va face cunoscuta decizia instantei. Pana atunci, sa auzim de bine !#-o
Nu am interpretat legea.

Am publicat acel articol ca sa stiti care ar putea fi motivatia celor de la resurse umane.
Nu stiu care este situatia dvs, adica unde va plasati cu salariul fata de colegii dvs care indeplinesc exact aceleasi conditii de vechime, functie, etc ca si dvs.

Practic, dvs nu sunteti "personalul nou-incadrat pe functii" asa cum scrie la art. 31. Dvs ati avut CIM suspendat pe perioada cresterii copilului. Aveati raporturi de munca cu angajatorul anterioare.
Daca va referiti la acel "personalul nou-incadrat pe functii " ca fiind cei care sunt incadrati acum pe noile functii dar sunt angajati ai institutiei de mai mult timp, cred ca faceti o confuzie. Pentru ca, in acest caz, TOTI colegii dvs ar fi persoane nou-incadrate pe functii intrucat tuturor li s-a schimbat incadrarea.

De aceea am spus ca trebuie sa vedeti unde sunteti dvs ca nivel de salarizare fata de colegii dvs cu aceeasi ani de vechime si aceeasi incadrare.

Nu trebuie sa va suparati neaparat pe cei de la resurse umane. Legea a pus probleme f mari de aplicare tocmai ptr ca este destul de stufoasa si evaziva.

Alte discuții în legătură

Salariu consilier juridic Ela_Cj Ela_Cj Buna ziua, am si eu o intrebare la care nu ii gasesc raspunsul si nimeni nu ma poate lamuri cu certitudine. Sunt consilier juridic debutant la o primarie ... (vezi toată discuția)
Prima de vacanta carmen a carmen a Se acorda prima de vacanta in anul 2010? (vezi toată discuția)
Se aplica grila de salarizare? borcanm borcanm Lucrez intr-o institutie publica si din luna august 2010 avem o noua organigrama si din functionari publici am redevenit personal medical (personal ... (vezi toată discuția)