avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 517 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... FUNCTIONAR PUBLIC SAU NU?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

FUNCTIONAR PUBLIC SAU NU?

Buana ziua,
Va supun atentiei urmatoarea problema:
Ca urmare a prevederilor Legii nr.329/2009 privind reorganizarea unor autorităţi şi instituţii publice, Oficiului Naţional al Registrului Comerţului, instituţie aflată în subordinea Ministerului Justiţiei, i-a fost schimbat regimul de finanţare, trecând de la finanţarea din venituri proprii la finanţarea integrală de la bugetul de stat. Drept consecinţă a acestei schimbări, personalului Oficiului Naţional al Registrului Comerţului i-au devenit aplicabile (cel putin asa cred ..... :D) dispoziţiile Legii-cadru nr.330/2009 privind salarizarea unitară a personalului plătit din fonduri publice şi ale OUG nr.1/2010 privind unele măsuri de reîncadrare în funcţii a unor categorii de personal din sectorul bugetar şi stabilirea salariilor acestora.
Vreau sa stiu daca acum, angajatii Oficiului National al Registrului Comertului sunt functionari publici si daca le sunt aplicabile dispozitiile Legii nr.188/1995 privind statutul functionarilor publici. Angajatilor din ONRC li s-a comunicat de catre conducere faptul ca nu sunt functionari publici. Daca nu se mai autofinanteaza si sunt finantati integral de la buget, cum se poate sa nu fie functionari publici?Atunci in ce categorie se incadreaza acesti angajati?#-o#-o#-o

Cu respect,
=D>
Cel mai recent răspuns: ContSters134600 , utilizator 12:28, 27 Aprilie 2010
...
Ultima modificare: Marți, 4 Mai 2010
ContSters134600, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Salariu consilier juridic Ela_Cj Ela_Cj Buna ziua, am si eu o intrebare la care nu ii gasesc raspunsul si nimeni nu ma poate lamuri cu certitudine. Sunt consilier juridic debutant la o primarie ... (vezi toată discuția)
Prima de vacanta carmen a carmen a Se acorda prima de vacanta in anul 2010? (vezi toată discuția)
Se aplica grila de salarizare? borcanm borcanm Lucrez intr-o institutie publica si din luna august 2010 avem o noua organigrama si din functionari publici am redevenit personal medical (personal ... (vezi toată discuția)