avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 595 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... ZILE LIBERE PLATITE IN CAZUL CASATORIEI
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

ZILE LIBERE PLATITE IN CAZUL CASATORIEI

Conform Art. 61. - (1) Salariaţii au dreptul la zile libere plătite pentru evenimente deosebite în familie sau pentru alte situaţii (căsătoria salariatului - 5 zile);

Pentru a-mi lua aceste zile libere ce fel de cerere trebuie sa fac in cazul in care trebuie?
Cel mai recent răspuns: ursuletroz , utilizator 13:59, 29 Aprilie 2010
O cerere simpla catre departamentul HR; atasati copie certificat casatorie.
Buna ziua,

In cazul in care o persoana divorteaza, cand se recasatoreste mai beneficiaza de cele 5 zile libere platite ?

Multumesc.
legea nu face deosebire cu privire la statutul civil al persoanelor care se casatoresc, altfel ar fi o incalcare a conventiei drepturilor omului iar legea ar fi modificata. Deci puteti sa beneficiati de acele 5 zile de concediu platit ori de cate ori va convine sa va casatoriti...
Daniela SANDU a scris:

O cerere simpla catre departamentul HR; atasati copie certificat casatorie.

Nu trebuie specificat in acea cerere? ( va rog sa imi aprobati 5 zile libere platite conform art. 61 alin. 1 din CCMUN 2007-2010). Cererea trebie depusa inainte de a a-ti lua aceste zile mai apoi dupa ce te reintorci atasezi la cerere certificatul de casatorie?
Intrucat nu e precizat in mod evident daca cele 5 zile se acorda inainte sau dupa casatorie, ramane la mica intelegere intre angajat si angajator care este perioada efectiva de concediu. Cu conditia de a prezenta certificatul de casatorie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Zile libere alonso_first_one alonso_first_one Este adevarat ca angajatorul trebuie sa ii dea zile libere unui angajat care face cununia civila?Mentionez ca eu voi face in septembrie cununia civila,insa ... (vezi toată discuția)
Curs de puericultura ochio ochio Buna ziua, am un tatic care a facut cursul de puericultura si vrea sa compenseze cele 10 zile ale cursului cu cele 5 zile pt nasterea copilului, intrebarea mea ... (vezi toată discuția)
Concediu casatorie lup4ever lup4ever Buna ziua, Urmeaza sa fac cununia civila iar firma mi-a dat cele 5 zile libere conform legi.Intrebarea este daca eu anul acesta fac decat cununia civila ... (vezi toată discuția)