avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 684 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Documente studii
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Documente studii

Ce valabilitate in timp au adeverintele de absolvire studii,care tin locul diplomei?
Ce consecinte poate avea lipsa diplomei la dosar?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Isa Radov , Consultant resurse umane 12:24, 29 Aprilie 2010
Pana la un an de zile. Imposibilitatea de a prezenta diploma se asimileaza cu folosirea documentelor false la angajare, desfacerea CIM.
Termenul este trecut pe adeverinta, din cate stiu eu, si este in mod normal 6 luni.

La ce fel de dosar va referiti?
In general, adeverintele au o perioada de valabilitate de 1 an de zile ... lipsa diplomei de la dosar are ca efect faptul ca acea persoana nu poate fi angajata pe o functie ce necesita studiile superioare absolvite.
Deobicei valabilitatea este de 1an.
Dar depinde ce scrie pe adeverinta. Sunt unele facultati care emit adeverinte pe care scrie "valabila pana la eliberarea diplomei de licenta"

Dar adeverinta confera exact aceleasi drepturi ca si diploma (pana la eliberarea celei din urma), a.i. va puteti angaja pe un post de studii superioare.
Ultima modificare: Joi, 29 Aprilie 2010
Isa Radov, Consultant resurse umane

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Studii superioare de scurta durata dumi32 dumi32 Buna ziua, As dori sa va intreb, in cazul in care un participant la concursul de ocupare a unui post contractual (SSD) studii superioare de scurta durata ... (vezi toată discuția)
Adeverinta de studii superioare_expirata tatianalili2005 tatianalili2005 Angajat incadrat pe functie cu studii superioare, adeverinta de absolvire studii superioare (cu valabilitate 1 an), expirata din iunie 2011, Universitatea ... (vezi toată discuția)
Concediu fara plata pentru functionari publici fetcu costel fetcu costel Buna zi am terminat o facultate in profil economic,in anul 2008.As vrea sa stiu daca pentru a fi trecut ,de la incadrarea de acum cu studii medii,intr-o ... (vezi toată discuția)