avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 102 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Cărţi. Interesante, de ... PLEDOARII CELEBRE
Discuție deschisă în Cărţi. Interesante, de recomandat, topuri...

PLEDOARII CELEBRE

Am citit o carte - "Pledoarii celebre" de Iolanda Eminescu.
Superba, de-adreptul ireala!!! Te-apuca doru' de duca atunci cand vezi cum se facea pe timpuri avocatura si ce-a ajuns azi:(
A mai citit-o cineva? A "aflat-o" la fel?! Sau eram eu in vreo pasa?!
Sper sa se reediteze; tare mult as vrea sa o am....
Cel mai recent răspuns: Bogdan Negara , Avocat 22:35, 28 Februarie 2011
D-nule isvoranu, nu aveti voie sa scrieti doua mesaje consecutiv, la acelasi subiect. Aveti posibilitatea modificarii celui anterior. Vedeti ca vi s-a mai atras atentia odata.
Tot apropo de pledoarii celebre, a aparut un manual de Retorica al prof. Alexandru Ticlea care contine si cateva din pledoariile celebre ale avocatilor romani.
avTodincaVeronica a scris:

In zona Maramuresului sunt cativa avocati adevarati care stiu sa pledeze in instanta. Vorbesc atat de frumos si de convingator, incat mai ca iti vine sa le dai dreptate, chiar daca esti adversar si stii ca nu au. :)
Din tara mi-a placut in mod deosebit cum pledeaza Ana Diculescu Sova, stie sa accentueze cuvintele cheie si este o placere sa o urmaresti. O singura data am vazut-o pledand si era o delectare... Am cunoscut-o la examenul de intrare in avocatura, era in comisia de examinare la Legea de organizare a avocaturii, Statut si Cod Deontologic si mi-a facut o impresie puternica.

Dintre profesorii avocati pe care i-am avut in Cluj se remarca avocatul Liviu Pop, care a terminat si seminarul teologic si stie sa atinga coarda sensibila (a fost si judecator), Romulus Gidro, care are calitati de orator remarcabile. Evident ca toti profesorii pe care i-am avut in facultate erau bine pregatiti la cursuri sau in sala de judecata, dar nu toti sunt buni oratori.

MI-a placut ca aveam in facultate curs facultativ de Retorica. Cred ca un asemenea curs ar trebui sa fie obligatoriu in orice facultate de drept.
Buna! As fi incantat daca ati scrie si numele acelor avocati "adevaratii "din zona Maramuresului
GabrielaA a scris:

Ai mare dreptate!
Cand omul ala are sedinta de 70 de dosare si tu te apuci sa vorbesti juma' de ora... nu te miri ca se uita urat la tine. :))
Altii mai grabiti iti cer concluzii scurte si iti dau "ocazia" sa depui concluzii scrise.
S-au dus vremurile cand avocatii care aveau o cultura vasta reuseau sa farmece auditoriul.
Buna ziua1Consider ca un judecator care se respecta,in primul rand,trebuie sa isi arate rolul activ in aflarea adevarului chiar daca are 150 de dosare.Mi s-a dat sa pledez la ora...20,40 si am facut-o ,iar acel judecator m-a ascultat.Cat despre farmecul auditoriulu sunt si avocati care farmeca sala iar completul de judecata nu.Este foarte adevarat ca suna frumos la public,dar mai frumos suna cand ai un judecator cu care poti dezbate adevartele aspecte juridice ale cauzei si caruia ii dovesdesti cu texte de lege si cu probe ca ceea ce sustii tu este adevarul juridic.Bafta !i
Cui ii mai arde de pledoarii cand ai in spate 50 de avocati care susotesc? Cine te asculta cand mai urmeaza 80 de dosare? De cate ori nu ai fost nevoit sa soliciti concluzii scrise doar pentru simplu fapt ca tie frica sa nu iti uite ideile si sharmul? De cate ori nu ai stat ore in picioare asteptand interminabila pozitie in care sa pui concluzii pe fond facand pauze pentru a nu confunda cauza? De cate ori ai pledat 4 minute la ora 19:00 si nu ai simtit nicio presiune? Pana cand judecatorii nu or sa fie asa cum trebuie sa fie si pana nu o sa fim specializati pe anumite domenii, vom face o filozofie second hand. Pledoarii celebre? Momentan doar in carti.

Alte discuții în legătură

Pledoaria avocatului in contextul actual Andrei Dina Andrei Dina Stimati colegi, as vrea sa stiu si parerile voastre referitor la actul pledoariei in sine. In contextul actual in care judecatorii sunt bombardati cu dosare, ... (vezi toată discuția)
Carti importante care schimba opinia despre drept oliviamarcov oliviamarcov cursurile de psihologie judiciara schimba cu totul opinia despre DREPT, il completeaza, il fac mai "integru" mai riguros, si in acelasi timp mai tolerant, mai ... (vezi toată discuția)