buna ziua
eu am mostenit prin succesiune un pamant pe care vreau sa-l vand si se pare ca acest pamant trebuie prima data intabulat pe numele meu dupa care pot sa-l vand.Am auzit ca s-ar putea sa-l intabuleze direct cumparatorul dar nu stiu cum sa procedam, in afara de faptul ca trebuie sa facem un contract de vanzare cumparare??!!!va rog sa imi dati un indiciu!!!
Data post: Joi, 29 Aprilie 2010, 20:32
"faceti un antecontract de vanzare cumaparare, dupa promovati o actiune in instanta care sa tina loc de act de vanzare cumparare.
ulterior cu hotararea se va putea face I intabulare direct pe numele cumparatorului." Neata. Puteti sa detaliati, va rog. Ce obiect ar avea actiunea in instanta? Din cate stiu eu, nu s-ar putea incheia direct pe numele cumparatorului, nu ar accepta notarul fara intabularea pe numele proprietarului vanzator.
Rugamintea este si pentru colegul Coman, cum ar putea accepta notarul intabularea directa pe cumparator, astfel incat sa fie legal?
in cazul in care cineva mai este interesat, am vorbit si cu avocatul firmei la care lucrez,cea mai buna solutie si mai sigura este sa intabulez pe numele meu si cumparatorul la randul lui sa intabuleze si el.Nu stiu daca cumparatorul ar fi de acord sa imi dea bani inainte sa vada un act sigur(ma refer la antecontract care nu se face prin notar) prin care sa stie ca poate intabula asa ca intabulez pe mine si el o sa isi vada de treburile lui .
Cadastru- plz help
Am o proprietate cu casa si teren 500mp.Vreau sa vand doar o parte din teren cca 250 mp. Insa eu am cadastru pe toata suprafata.Cum fac actul de vanzare-cump ... (vezi toată discuția)