avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1743 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... cerere in revendicare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

cerere in revendicare

Acum 2 ani am cumparat o garsoniera.
Cel care era proprietar, a murit, iar eu am cumparat de la tatal defunctului necasatorit.
Cel de la care am cumparat(tatal defunctului), avea certificat de mostenitor de la notar si actul de vanzare-cumparare al defunctului asa ca notarul a facut actul de vanzare-cumparare intre mine si tatal defunctului.
Toate bune si frumoase, pana acum o saptamana cand am primit citatie de la fiica nelegitima a defunctului prin care solicita o comparatie de titluri de proprietate si cerere in revendicare.
Eu am fost cumparator de buna-credinta, dar totusi exista o mostenitoare care e recunoscuta de defunct pentru ca are numele lui in certificatul de nastere chiar daca defunctul nu a fost casatrit.
Mi-am luat un avocat care zice ca am sanse sa raman cu locuinta cam 50%.
Ce pot face?
Eu nu cred ca mai pot sa recuperez nimic de la cel care mi-a vandut (tatal defunctului).
Cel mai recent răspuns: lukacs , utilizator 11:24, 27 Martie 2007
Mostenirea nu cred ca s-a dezbatut.
S-a luat in calcul faptul ca defunctul nu a fost casatorit si singurul mostenitor parea sa fie tatal defunctului.
Daca exista un certificat de mostenitor, atunci insemna ca mostenirea nu numai ca s-a dezbatut, dar basca s-a mai si inceheiat dezbaterea succesorala (prin emiterea certificatului).
Fiica trebuie sa demonstreze ca a facut ACTE DE ACCEPTARE a mostenirii in termen de 6 luni de la deces si sa obtina anularea certificatului emis, altfel ESTE si RAMANE straina de mostenire, cu certificatul ei de nastere cu tot. Daca nu reuseste sa dovedeasca acest lucru (si dupa cate inteleg nici macar nu a cerut asa ceva - lasati-o in ceata nu-i deschideti ochii) in acest din urma caz solutia este de respingere a actiunii.
Mie mi-a zis notarul(cel care a facut actul de vanzare-cumparare) ca este mostenitor sezinar si ca poate sa vina oricand sa revendice, nu se aplica regula celor 6 luni.
Si eu nici macar nu stiu exact ce acte mai are fata asta.
Cand am primit citatia mi-a dat ea acolo niste acte, dar le aveam si eu.
Mi-a pus acolo copie de pe buletin si certificatul ei de nastere, si are numele tatalui + actul facut la notar din care rezulta ca tatal defunctului e mostenitor.
Eu cred ca are si ea avocati, daca s-a bagat in treaba asta si nu prea cred ca s-au aruncat asa fara sa aibe o baza.
Acum nici nu mai stiu ce sa zic pentru ca am dat toate actele care le aveam de la ea avocatului care ma reprezinta si nu am avut inspiratia sa fac si eu niste copii.
Eu nu stiu daca ea are actul de vanzare-cumparare al tatalui ei(defunctul), ca eu il am in original.
Discutia asta cu notarul am avut-o dupa ce am primit citatia, sa nu se inteleaga gresit. Nu am stiut de ea cand am facut actul de vanzare-cumparare cu tatal defunctului.
notarul o fi el ferm convins ca mostenitorul sezinar nu tre sa fac acceptarea in 6 luni, dar instanta are habar de chestiune:) si o sa o puna in discutie.....plus teoria mostenitorului aparent si sansele sunt simtitor mai mari in favoarea ta.

Alte discuții în legătură

Anulare act valentin popescu valentin popescu In anul 2000 unul dintre copii aduce imbunatatiri casei pasrintesti cu resurse proprii(material si financiar)In anul 2002 i se fac act vanzare -cumparare ... (vezi toată discuția)
Am drept la apartament? danielasima danielasima Tatal meu a murit in 1997 parintii mei fiind despartiti atunci eu locuiam cu mama mea. Fratele tatalui a vandut apartamentul proprietate a tatalui din deva. Eu ... (vezi toată discuția)
Nulitate certificat mostenitor ContSters60093 ContSters60093 Va supun atentiei urmatoarea speta: de pe urma defunctului X raman ca mostenitori - sotia supravietuitoare plus 3 fiice (majore). Procedura ... (vezi toată discuția)