1. Orice afirmatie face adversarul, da-i replica zambind cu un aer de superioritate: "Asta e doar parerea d-nei/d-lui avocat";
2. Repeta tot ce spune el dar ca pe o intrebare. Ia-ti un aer misterios atunci cand faci asta.
3. Cere colegei/colegului un pix imprumut si daca e ceva mai de valoare baga-l in gura si molfaie-l, ori baga-l in ureche si apoi admira ceara adunata pe el. Figura pe care o sa o faca atunci cand te faci ca-l innapoiezi iar ea/el zic: "Pastreaza-l" merita un tablou.
4. Timbreaza numai cu timbre de 15 bani pe care le extragi in timpul sedintei de judecata de prin toate buzunarele si le pui in fata judecatorului pe parca l-ai plati sa stea cuminte.
5. Incheie-ti fiecare afirmatie cu cuvintele: "potrivit legilor in vigoare".
6. Depune toate actele intr-un singur exemplar iar daca judecatorul le primeste asa iar colega/colegul protesteaza cumva spune-i acestuia, de la obraz, ca daca vrea copii si nu stie cum sa le procure (zambeste superior cand spui asta) poate sa mearga la dosar sa-si faca.
7. Insista ca lucruri cu totul absurde sunt cat se poate de reale. Ex: Punctul 10 al art. 304 C.p.c nu e abrogat ci e o greseala de tipar in codul colegei/colegului.
8. Sa nu te sfiesti sa faci intotdeauna referiri la cate o speta a ICCJ chiar daca nu exista nici o legatura cu cauza pentru care pledezi. Inventarea jurisprudentei favorabile tie o sa-i scoata din pepeni pe colegi si judecatori.
Sigur ca nu e frumos sa ne scoatem semenii din sarite! Dar multi cred ca sunt… cat se poate de naturali cand o fac!
Iata!
Noteaza in agenda unui coleg barbat: Ora 11 a.m. – sa nu uit sa verific cum imi sta in colanti.
Intreaba-ti singura colega necasatorita, cel putin la doua zile: Da’ tu nu te mai mariti?
Ingenuncheaza in fatza instalatiei de “apa plata” si bea direct de la robinet.
Telefoneaza unui coleg de serviciu care te cunoaste numai din vedere, prezinta-te si spune-i ca l-ai sunat doar ca sa-I comunici ca nu puteti sta de vorba in acel moment.
As putea primi si eu ca si voi o medalie pentru toate cate s-au spus aici si pe care le-am trait..se pare...cu totii.
Pe mine ma enerveaza mincinosii...inclusiv clientii mei care cu o nonsalanta demna de o replica de film spun..."dar nu v-am spus asta? ba da...v-am spus-o dar nu mai tineti dvs. minte."
De obicei replica vine de la vreun mos sau baba de 80 de aniX-(.
Mai nou ii pun sa scrie...insa...:sorry:"n-am ochelarii la mine duduie".X-((alt termen care ma calca pe nervi).
Mai am o categorie de ...prefacuti...lingusitorii.
"Vai d-na avocat ce desteapta si frumoasa sunteti !!!!! si cum le stiti dvs. pe toate".(bineinteles cu scopul de a le reduce onorariul)
De fiecare data cand intalnesc un asemenea "personaj", ma gandesc ca am gresit undeva si D-zeu ma pedepseste. Si incep sa ma gandesc unde am gresit...cu ce...si bineinteles ca nu mai ascult nimic din ce-mi spune...si la sfarsit raspund cu "da" sau "nu"...si ma rog sa fi raspuns bine#-o.
Si mi-e ciuda ca trebuie sa-i ascult si ca nu-i pot trimite sa se plimbe...ca de.."clientul nostru ...stapanul nostru" ce are impresia ca daca te plateste trebuie sa-i si asculti prostiile.
Si-mi aduc aminte de sfatul unei colege ...RABDARE!!!!!!!.
Da, dar rabdarea este o virtute...:((iar eu nu sunt asa de virtuoasaaaaaa.
Ce faci ?!?! De ce nu raspunzi la telefon!!??X-(
Evident ca nu era posibil sa raspund daca n-am facut-o, nu? :O
Doamna avocat Hornea Alina,
In legatura cu termenul "nesuferit": duduie, din pacate acesta exista in Dex si oricine se considera indreptatit sa-l foloseasca, neluand in seama faptul ca nu este chiar o formula eleganta de adresare.
Intr-adevar "cu rabdarea treci marea"...
Week-end placut in continuare.
L.C.
:giggle:
Ne aprindem tigara in timp ce stam in statie sau cand circulam pe strazi aglomerate…
Chistocul tigarii il aruncam – evident – pe trotuar si il lasam sa fumege…
Fumam printre nefumatori care nu ne sunt nici macar cunostinte…
Lasam tigara sa fumege in scrumiera si iesim din birou…
Oferim sfaturi care nu ne sunt cerute..
Monologam despre noi… cu cineva care a venit sa ne povesteasca despre el…
Emitem judecati de valoare pentru te miri ce…
Ne contrazicem pentru orice… stiind ca nu avem dreptate.
Ceea ce facem noi e bine; ceea ce fac altii ar fi putut fi… mai bine.
Vedem mereu partea goala a paharului…
Imi zice o doamna care comercializeaza produse cosmetice in sistem "door to door "
- Am un sampon, pentru par asa... ars ca al Dvs! Sa vedeti ce efect deosebit va avea daca il veti cumpara !
- :O
- Da, au mai luat doamne cu parul mai putin ars ca al Dvs si au fost foarte multumite !
- :O:O
- Am si crema de fata , pentru ...
Bancuri !
MIHAI GRIGORE
[b]LUNG DA\' BUN,CITITIL ![/b]B-)
Doua femei discutau incet intr-un compartiment de tren. Pe una din banchete statea un domn, care pretindea ca doarme. O ... (vezi toată discuția)