avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1766 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... dreptul de mostenire al sotului supravietuitor
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

dreptul de mostenire al sotului supravietuitor

salariul ramas pe card al lui decujus intra in masa succesorala?cum se imparte
'mostenitorii sunt sctia si 3 frati.
Cel mai recent răspuns: doina23 , utilizator 15:45, 3 Mai 2010
1/4 sotia supravie'uitoare si restul de 3/4 copiii impreuna. Si salariul va intra in masa succesorala .
In masa succesorala intra atat activul ( bunurile ramase) cat si pasivul (datoriile existente) , deci , asa cum a mentionat si @legally intra si sumele de pe card .
cate 1/4 revine sotiei suprav si fiecarui copil (banuiesc ca sunt copii si nu frati ai defunctului) .
Daca sunt fratii defunctului vor avea impreuna 1/2 si sotia supravietuitoare 1/2.
din casatorie nu au rezultat copii ,dar de cujus mai are 3 frati la masa succesorala se aduce doar o jumatate de salariu , cealalta jumatate nu reprezinta bun comun si revine sotiei?

.
atunci ,lg 53/2003 art 62 alin 2 nu isi are aplicare?..................[drepturile salariale restante revin sotului supravietuitor , copiilor majori sau parintilor , iar atunci cand nu sunt celorlalti mostenitori]conform prevederilor dreptului comun .
Ultima modificare: Luni, 3 Mai 2010
doina23, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sot mostenitor tmariuscop tmariuscop Am o matusa careia i-a murit sotul. Trebuie facuta masa succesorala? La masa succesorala, daca trebuie facuta, cine poate veni daca aceasta si nici sotul nu au ... (vezi toată discuția)
Mostenire - dezbatere succesorala Vasile Olteanu Vasile Olteanu In urma cu 3 luni tatal meu a decedat.Mama a decedat in 1989, dar nu am facut dezbaterea . Mai am un frate. In 1992 tata s-a recasatorit. Masa succesorala se ... (vezi toată discuția)
Mostenire azaria azaria buna ziua, doresc sa stiu dupa moarte sotului ce parte din avere ai ramane sotiei? mentionez ca bunurile au fost facute in aceasta casatorie. noi nu avem copil ... (vezi toată discuția)