avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 525 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... restituirea recepisei
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

restituirea recepisei

Pe ce temei poate fi restituita recepisa de plata a unei cautiuni ordonate de instanta intr-o cauza de infiintarea popririi asiguratorie , si ce rost ar avea ?
Cazul pare extrem de interesant, tinand cont de faptul , ca nici inaintea datei la care ar fi avut loc restituirea recepisa nu era de gasit in dosar .
Cel mai recent răspuns: Daniel Coman , Avocat 19:22, 6 Mai 2010
Ar fi chiar asa "minune" , ca nu se poate explica ? Un act realizat expres pentru un dosar ,mijloc de probatiune , poate fi restituit ,motiv pentru care in dosar nu mai exista proba platii cautiunii ? Acel dosar mai poate exista ?

Cu privire la recipisa de cautiune aceasta se depune la judecatorul care judeca cauza, care ulterior o inainteaza la grefierul sef
si care o inscrie in registru de valori.
Dupa ce hotararea ramane irevocabila
cel care a depus-o poate cere restituirea acestei
recipise in baza unei cereri scrise.
Despre restituire se face mentiune in acest
registru de valori.
Cu recipisa acesta merge la CEC si ridica
bani consemnati pe recipisa.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pot cu un certificat de grefa sa ridic recipisele , ideea ca ... roznovatstefan roznovatstefan Pot cu un certificat de grefa sa ridic recipisele , ideea ca data trecuta motivarea a durat 4 luni siacum as vrea sa incerc sa fac certificat de grefa ... (vezi toată discuția)
Cum recuperez banii de pe cautiunea la suspendarea executarii? ContSters277537 ContSters277537 Buna ziua si multumesc pentru ajutorul dat, As dori, trebuie, sa fac tot posibilul, indiferent de situatia cu procesul (ca pierd sau ca voi castiga), ... (vezi toată discuția)
Bună ziua. Într-un proces civil, am depus la dispoziția instanței ... Arstic2020 Arstic2020 Bună ziua. Într-un proces civil, am depus la dispoziția instanței cauțiune pentru suspendarea unei executări. Cererea de suspendare a fost respinsă, ... (vezi toată discuția)