avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 665 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Expertize judiciare şi ... Expertiza contabila extrajuduciara ceruta de politisti?
Discuție deschisă în Expertize judiciare şi extrajudiciare

Expertiza contabila extrajuduciara ceruta de politisti?

Politia poate cere expertiza contabila extrajudiciara?Pot sa formulez obiectiuni asupra acesteia sau o pot respinge?

Detalii:
Intr-un dosar de cercetare penală în care reclamanţii sunt persoane fizice ,politia a solicitat raport de expertiza contabilă.Contabilul a întocmit un raport de expertiză extrajudiciară,nu a fost plătit de persoanele fizice reclamante ci de o persoană juridică deoarece una din părţi a obţinut o functie în cadrul acestei ASociaţii pe care o consideră păgubită.

Deci,expertul judiciar numit de politie şi la cererea poliţiei a facut o expertiză extrajudiciară.Este corect?
Am o gramada de obiectiuni la acest raport? Pot să le fac?
Pot depune plîngere penală împotriva expertului care s-a si pronuntat ?

Vă mulţumesc!
Bănuiam acest fapt dar nu aveam o părere de expert.
Poliţia încearcă untertip,bănuiesc că dacă eu aţ formula obiecţiuni şi aş depune declarţie prin care pot contesta absolut fiecare rând scris în acest raport de expertiză extrajudiciară sr constitui probă deoarece,acest raport nu constituie probă.
Voi cere nulitatea raportului.
Pot face plâncere împotriva lui deoarece el se pronună în cauză?
Ultima modificare: Luni, 3 Mai 2010
serban.mirela74, utilizator
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 23:46, 4 Mai 2010
Expertiza este extrajudiciara deoarece in titlu se percizeza acest fapt.Scie RAPORT DE EXPERTIZA EXTRAJUDICIARA. Nu stiu daca a fost dispusa expertiza judiciară sau extrajudiciară,dar a fost executată prin ordonanta politiei si mi-a pus sa-mi aleg un expert dintr-o lista.
Documentele nu i-au fost puse la dispoziţie expertului de mine ,iar constatările acestuia sunt în cea mai mare parte niste aberaţii.
Ultima modificare: Marți, 4 Mai 2010
serban.mirela74, utilizator
Luati legatura cu un expert contabil judiciar si formulati obiectiuni la respectiva expertiza aratand toate problemele pe care le considerati aberante. Verificati pe site-ul Ministerului Justitiei daca persoana care a efectuat expertiza are calitatea de expert judiciar. Prin lege expertii judiciari au dreptul sa efectueze si expertize extrajudiciare. Dar politia nu poate solicita efectuarea unei expertize extrajudiciare. In acest caz este vorba de nerespectarea Codului de procedura penala. Solicitati anularea expertizei extrajudiciare si efectuarea uneia judiciare cu respectarea procedurii legale. Angajati-va un expert-parte.
Numai bine va doresc.
Politia nu poate dispune experiza extrajudiciara
Daca aveti obiectiuni la expertiza,angajati expert parte ,inclusiv de la CECCAR

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Expertiza tehnica auto ujiman ujiman Accident rutier cu victime. M-am constituit parte civila si am formulat plangere penala. A fost intocmita o expertiza judiciara auto care dupa parerea mea nu ... (vezi toată discuția)
Probleme expert contabil aledical aledical Buna seara daca ma poate ajuta si pe mine cineva. Am un caz de delapidare expertul contabil este delegat de catre cine si pe ce criterii? la expertiza pot ... (vezi toată discuția)
Expertiza extrajudiciara ContSters315143 ContSters315143 Daca refuz o expertiza tehnica extrajudiciara, pentru ca nu mi se pare subiectiva, pot fi totusi de acord cu propunerea expertului (care a facut-o) in ... (vezi toată discuția)