avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1470 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Perioada preaviz demisie...Modificare..., nu vor sa ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Perioada preaviz demisie...Modificare..., nu vor sa imi semneze lichidarea !

Buna ziua.
Am o nelamurire.
Azi mi-am dat demisia de la locul de munca. As vrea sa stiu daca in perioada de preaviz pot beneficia de zilele de concediu de odihna la care am dreptul pe acest an la angajator (am dreptul la 5 zile) ?
Cel mai recent răspuns: sasha , utilizator 23:53, 21 Martie 2007
Exista si pot sa spun cu certitudine ca lipsa de comunicare intre superiorii ierarhici nu intra in aceasta categorie. Inteleg de ce nu vrei sa ajungi la ITM, insa nu stiu daca altfel vei reusi sa-ti rezolvi problema
Da, deci sa vedem daca am inteles.
In acest caz inseamna ca am dreptate sa invoc articolul respectiv din CIM in care se zice ca nu se fac ore suplimentare si ei m-au obligat sa le fac, si prin urmare pot sa nu mai stau in preaviz pana expira?
Daca va fi nevoie sa ajung la itm o voi face, dar eu sper ca nu.
buna, am si eu o nelamurire
mi-am dat ieri demisia cf art 79 din cm. Conform contractului colectiv de munca unic la nivel national 2007-2010 am dreptul sa absentez 4 ore din cele 8. Intrebarea mea este daca pt cele 4 ore trebuie sa-mi fac cerere de ivoire. Ajutati-ma va rog ca la firma asta sunt numai capcauni.
Am intrebat si eu chestia asta cu 4 ore din cele 8 de munca, si mi-au zis cei de la personal ca la noi in firma se ghideaza dupa CCM incheiat de sindicat si patronat si CIM. De CCM la nivel national pe 2007-2010 nici vorba. Vad ca la noi in Ro se scrie mult si se face putin, sau mai nimic. Deci, prevederile sunt neclare peste tot.
A nu se confunda preavizul acordat de salariat in cazul demisiei cu cel acordat de angajator in cazul concedierii.
Dvs. trebuie sa va respectati programul normal de lucru. Doar in cazul concedierii se reduce programul la 4 ore pe zi in perioada de preaviz:)

Alte discuții în legătură

Demisie cu preaviz sau fara? cornelia_simion cornelia_simion Intrebare: Pe 1 iunie mi-am dat demisia cu preaviz 15 zile (asa scria in contract), nu am stiut de 20 de zile. Patronul m-a sunat si a zis ca sunt obligat sa ... (vezi toată discuția)
Demisia Droxi Droxi Sunt angajata la o institutie bugetara. As dori sa am propria mea afacere si pentru aceasta trebuie sa renunt la servici. Mentionez ca la sfarsitul anului ... (vezi toată discuția)
Desfacerea contractului de munca disciplinar Xelaisahim18 Xelaisahim18 Buna ziua, Am si eu nevoie de o parere sau un raspuns daca ati trecut prin asa ceva. Am fost angajata la o firma unde lucram 14-16 ore pe zi cu pauza de ... (vezi toată discuția)