avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 485 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... nefinalizare casco uniqa
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

nefinalizare casco uniqa

in seara zile de 17 feb 2010 am avut un accident cu masina personala renault megane. fiind tarziu aproape orele 00 ploaie marunta si sub zero grade ceata de nu se vedea la 3 metri am vrut sa ocolesc o groapa imensa am franat usor si in ciuda faptului ca masina este sau era dotata cu abs si cauciucuri de iarna am derapat si m-am izbit frontal intr-un pom. datorita centurii pe care o port de fiecare data cred ca sant acum in fata calculatorului si scriu doleantele mele privind acest caz. tot in acea seara am fost la politie am declarat accidntul si a 2 zi m-am prezentat la service meridian pt constatare. dupa o sapt mi sa dat devizul cu 86% dauna. mi sa spus ca intra la dauna totala pt ca este peste 75% valoarea prejudiciului. m-am prezental la firma unde am asigurare casco mai exact uniqa si fara sa stea la discutii cu mine miau spus sa le las dosarul si ma vor suna ei. nici macar nu sa prezentat acel domn sau sa imi spuna ce am de facut in continuare. dupa 2 sapt am aflat un nr de tel de la uniqa si in decurs de cateva zeci de tel am vb cu un domn si mia spus ca se fac cercetari vizavi de dinamica accidentului. tot dupa forumuri am citit ca trebuia sa fac si cerere de despagubire pe care am facuto si am depuso la receptie dupa o luna de cand depusesem dosarul cu devizul si actele necesare. abia atunci am aflat si eu nr de dosar. dupa inca o luna miau spus ca nu se poate finaliza nimik pt ca nu au factura care face dovada procurarii masini. le-am duso si pe aceea si de ica o luna astept. nu am primit nici macar un telefon abosult nimik. sant in imposibilitatea de a mai stii ce sa fac sau cui sa ma adresez. masina dupa data de 18 feb se afla inca in serviceul meridian. nu vreau sa stiu cat ma va costa sa o ridic. masina este 2007 full cu 50 mii km. miau mai spus ca valoarea politei in caz de accident este peste pretul pietei de parca eu sant vinovat ca ei miau trimis mail cu 5 oferte si eu am aleso pe cea la care am crez ca ma incadrez. pe an ma costa 950e si valoarea despagubirii era in jurul a 14 mii e. nu ma intereseaza sa castig cat vreau sa imi recuperez banii care i-am platit pe masina. nici macar un tel nu am primit pt o negociere cum am aflat de altfel ca se mai procedeaza. ce ma indrumati sa fac pt ca nu am nici o idee despre ce va fi. multumesc
Cel mai recent răspuns: nucu$ , utilizator 22:26, 18 Iunie 2010
Cititi mai bine clauzele contractuale si este posibil sa obsrvati ca exista un art. care prevede ca in cazul in care asigurarea s-a facut la o valoare mai mare decat valoarea reala a autoturismului, asiguratorul va despagubeste la valoarea reala si va restituie prima inasata suplimentar. La fel se procedeaza si in cazul in care suma asigurata este mai mica decat valoarea reala, fiind cazul unei subasigurari si asiguratorul despagubeste proportional cu suma asigurata.
Cele doua cazuri sunt prevazute si in legea asigurarilor L. 136/1995 la art. 27 si respectiv 28., iar 27 stipuleaza destul de clar:
Despăgubirile nu pot depăşi valoarea bunului din momentul producerii riscului asigurat, cuantumul pagubei şi nici suma la care s-a făcut asigurarea.
Cumva acea lege trateaza contractele casco? sau rca? pt ca valoarea asigurata difera de la caz la caz si difera modul de evaluare a masinii asigurate...
Bogdan Liviu, la ce ai scris tu in postarile anterioare nu m-as mira deloc sa proimesti o hartie prin care ti se refuza plata daunei. Dureaza de prea mult evenimentul si in mod clar (in opinia mea) cei de la asigurari cauta motive..
Este posibil sa fie si o tergiversare. Cel mai bine sa incercati o conciliere si sa mergeti insotit de un avocat specializat pe daune auto. Toti ceilalti consultanti au incercat sa va dea sfaturi utile.Chiar vi s-a facut precizarea ca asiguratorul nu o sa va dea mai mult decat valoarea masinii la data daunei. Pt. calculul auto nu cred sa incerce cineva sa va pacaleasca, pt. ca modul de calcul nu este secret. Mai exista o posibilitate, ca asiguratorul sa va propuna o masina cu aceeasi vechime, aceeasi culoare si chiar aceeasi uzura. Dv. decideti la intalnirea cu asiguratorul.
crezi ca voi sta cu mainile in san daca ei vor avea nesimtirea sau tupeul ordinar sa imi trimita o hartie si sa zica . ca nu ma despagubesc. trebuie sa aibe motive foarte intemeiate.
Eu nu iti spun sa stai ca mainile in san! Iti spun ca la cat dureaza dosarul tau e posibil sa te trezesti cu o hartie gen "dinamica accidentului nu corespunde cu daunele suferite de masina" si cu asta basta! De aici rezulta ca trebuie sa-ti iei avocat, etc. Mai bine ai face asta de acum si vei castiga in mod clar timp cu sanse mari sa-ti recuperezi dauna fara proces.

Alte discuții în legătură

Casco- pot sa nu accept dauna totala si sa oblig asigurarile sa imi plateasca pana la 85% din valoarea asigurata pentru reparatie si sa suport eu costul suplimentar? luoana luoana Am avut un accident in care mi-au fost avariate farurile, stopurile, senzorii de parcare, radiator, suma pentru reparatie fiind destul de mare ca domnii de la ... (vezi toată discuția)
Abuz astra lary_alexandra2 lary_alexandra2 In data de 16.12.2010 am fost implicat intr-un accident ( eu nefiind vinovat), celalalt conducator recunoscandu-si vina la politie mi s-a eliberat autorizatia ... (vezi toată discuția)
In legatura cu [o companie de asigurari] deea_n deea_n Buna seara!Acum o luna am avut un accident rutier in care autoturismul mi-a fost avariatdestul de grav.Cei de la [editat de admin] mi-au oferit o suma cu care ... (vezi toată discuția)