avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 695 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... obtinere copie certificat de casatorie
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

obtinere copie certificat de casatorie

Va rog frumos sa ma ajutati spunandu-mi cum pot obtine o copie a certificatului de casatorie al parintilor mei care s-au casatorit in perioada 1960-1965 pe timpul raioanelor(nu erau sectoare). Actualmente strada unde au locuit se afla in sectorul 5. Ei au decedat, am mers la starea civila a sectorului 5 unde nu au gasit in registru casatoria spunandu-mi ca arhiva raionului unde s-au casatorit ei(raionul Lenin se pare ) a fost preluata de sectorul 4. Pe de alta parte pe certificatul meu de nastere din 1976 apare eliberat de sectorul 6. Unde sa ma adresez pentru obtinerea acestei copii de pe certificatul de casatorie? Eu nu stiu unde se afla actualmente arhiva raionului Lenin. Faptul ca functionara de la sector 5 stare civila mi-a spus sa ma adresez la sectorul 4 nu m-a edificat intrucat ea considera ca pe sectorul 5 actual inainte se afla raionul N Balcescu iar eu din cautarile efectuate am concluzionat ca ar fi fost de fapt raionul Lenin. Asta e marea problema sa identific cine are actualmente arhiva starii civile pentru zona in care s-au casatorit ei, in speta Prelungirea Ghencea. La care primarie de sector ? Nu stiu unde sa ma adresez pentru obtinerea certificatului. E o munca detectivistica pe care as face-o insa nu am repere de la care sa plec. Oare la Directia Evidenta Populatiei nu exista o copie a actului ? Intreb si eu aiurea. Pentru lipsa acestui certificat mi-a suspendat un dosar pe uzucapiune ca nu as face dovada ca eu sunt fiul cumparatoarei care se numea altfel inainte de casatorie in urma careia am rezultat eu.Va multumesc anticipat.
Ultima modificare: Marți, 4 Mai 2010
marxxl, utilizator
Cel mai recent răspuns: Mihaela Hornea , Avocat 16:13, 4 Mai 2010
Solicitati oficial eliberare copie/duplicat la detinatorul arhivei emitentului certificatului ,la sector 4
Initia ar trebui sa mergeti la raionul 4, cel care a preluat arhiva raionului Lenin si daca nu gasiti sa faceti demersuri la sectorul 6 cel de care apartineti.
Succes.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Certificatul de mostenitor real real In anul 1977 dupa decesul tatalui meu, Notariatul de Stat (la vremea aceea) a emis Certificatul de Mostenitor. In anul 1978, in baza Certificatului de ... (vezi toată discuția)
Registru casatorii BOSKY BOSKY Buna ziua , unde ma pot adresa pentru a obtine mentiuni din certificatul de casatorie ? Casatoria a avut loc in 1961 la sfatul popular raionul N. BALCESCU (vezi toată discuția)
Act de divort bogdan198524 bogdan198524 de unde pot sa scot o copie dupa acutul de divort din fostul raion nicolae balcescu ?divortul a fost intre anii 1955-1956 nu cunosc anul exact.multumesc (vezi toată discuția)