avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1808 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... durata si cost proces
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

durata si cost proces

Cam cat dureaza un proces de iesire din indiviziune? In cadrul lui se pot cere si alte lucruri? Cam cat de mare e taxa de timbru si onorariile expertilor(imobiliari sau de la primarie cu masuratorile)? Dar onorariul avocatului?

Oana. C
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 14:12, 5 Mai 2010
Pentru iesire din indiviziune este o taxa fixa. Aproximativ 19 lei. Puteti formula capete de cerere in acelasi proces, depinde ce cererti, unele capete de cerere se taxeaza,altele nu.

Aveti la indemana deschiderea unui proces de iesire din indiviziune.Se va constata dreptul de propriertate in cotelecevarevin fiecaruia si se va dispune inscrierea in cartea funciara a dreptului de propprietate pentru fiecare. Cu privire la modificari, partea care l/ea efectuat , poate ridica pretentii insa instanta va dispune, functie de dovedirea acestora. Espertiza va fi una judiciara,nu extrajudiciara ( masuratorile nu pot fi facute de primarie,ci de un expert desemnat de instanta, sau la alegerea dvs.de pe lista si admis de instanta.
Ultima modificare: Miercuri, 5 Mai 2010
ContSters122901, utilizator

Nu inteleg. Ce inseamna sulta/ Si de ce cel care locuieste acolo sa primeasca imobilul in natura? Daca eu nu vreau sa-i vand partea mea? Te poate obliga instanta sa vinzi?
taxa de timbru pentru un proces de iesire din indiviziune este de 3% din valoarea imobilului .
nu prea sunteti la curent cu modificarile legislative !!
daca coproprietarii nu se inteleg se solicita in instanta iesirea din indivizune .
in functie de probatoriul administrat in cauza, imobilul poate fi atribuit uneia dintre parti cu obligatia acesteia de a plati sulta celeilalte parti .
NU,nu te poate obliga sa vinzi. Dvs. cereti iesirea din indiviziune Nu este cazul sa va ingrijiorati. Sulta se plateste in procese le de partaj, cand una din parti despagubeste pe cealalta parte si ramane singur in casa. NU e cazul dvs. Sulta este suma de bani prin care oparte plateste celeilalte parti , cota din valoarea bunului.
lndines a scris:

Pentru iesire din indiviziune este o taxa fixa. Aproximativ 19 lei. Puteti formula capete de cerere in acelasi proces, depinde ce cererti, unele capete de cerere se taxeaza,altele nu.

Aveti la indemana deschiderea unui proces de iesire din indiviziune.Se va constata dreptul de propriertate in cotelecevarevin fiecaruia si se va dispune inscrierea in cartea funciara a dreptului de propprietate pentru fiecare. Cu privire la modificari, partea care l/ea efectuat , poate ridica pretentii insa instanta va dispune, functie de dovedirea acestora. Espertiza va fi una judiciara,nu extrajudiciara ( masuratorile nu pot fi facute de primarie,ci de un expert desemnat de instanta, sau la alegerea dvs.de pe lista si admis de instanta.

Multumesc.
Daca deschid eu prima procesul e mai avantajos?

Alte discuții în legătură

Partaj intre fratii mostenitori. Phantom.haxor Phantom.haxor Buna ziua am si eu o problema delicata. In urma decesului mamei noastre eu si fratele meu am mostenit un apartament,fiecare avand 50% cota parte.Acum noi ... (vezi toată discuția)
Iesire din indiviziune rundaana rundaana impreuna cu fosta mea sotie sunt proprietarul unui teren intravilan in mediu urban cu deschidere de 10 m, si lungime de 40 m. fosta mea sotie doreste iesirea ... (vezi toată discuția)
Iesire din indiviziune reddy reddy Buna ziua, voi incerca sa expun cat mai succint situatia mea: in anul 1999 s-a vandut o cota parte de 1/2 dintr-un teren unui tert. Restul de 1/2 din acest ... (vezi toată discuția)