avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 256 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Hotarare definitiva si irevocabila.
Discuție deschisă în Executare silită

Hotarare definitiva si irevocabila.

Am castigat anumite drepturi salariale obtinand o hotarare definitiva si irevocabila la sfarsitul anului 2009 dar din anumite motive nu am investit-o cu formula executorie decat in anul 2010.
Mi s-a spus ca nu voi primi sumele de bani castigate decat in 2011.
Faptul ca nu am investit HOTARAREA in decembrie 2010 este un impediment in obtinerea acestor drepturi castigate ?
Cel mai recent răspuns: Narcizaa , utilizator 12:12, 8 Mai 2010
hotararile judecatoresti prin care se acorda drepturi salariale NU trebuie sa fie investite cu formula executorie. cele mai multe instante RESPING astfel de cereri. asa ca, nu are nici o importanta cind ati facut investirea.
Nu nici vorba, alegerea momentului investirii cu formula executorie si executarea silita a debitorului ramane la latitudinea creditorului.In consecinta, in termen de 3 ani de la data ramanerii defintive si irevocabile acesteia puteti executa hotararea in privinta drepturilor salariale cuvenite.
Am vazut si punctul de vedere al colegului de mai sus si da, insa am vazut insa si viceversa, in sensul ca unii executori solicita totusi investirea.
Ultima modificare: Miercuri, 5 Mai 2010
MARTA SIMONA PETRE, Avocat
Este vorba despre sporuri pe care le-am castigat in anul 2009, la sfarsitul anului obtinand si HOT. DEF. SI IREVOCABILA. De la serv. financiar mi s-a spus ca se va aplica oug 71/2009 care a fost modificata recent si care prevede esalonarea pe mai multi ani. S-au legat de faptul ca investirea hot. cu formula executorie s- a facut in 2010 .
Credeti ca mai bine apelez la un executor judecatoresc?
Cred ca da, posibil sa vi se aplice OUG 71/2009 daca vorbim despre "bugetul de stat"....Nu ne-ati precizat cine este "debitorul"...

Apelati inutil la executor daca vi se aplica OUG 71/2009.

Mai multe detalii privind aplicarea OUG 71/2009 cu modif., gasiti si aici:
www.avocatnet.ro/content/for...

Alte discuții în legătură

Oug 71/2009 - drepturi salariale obtinute in instanta Goguvoinicu Goguvoinicu Buna ziua! OUG 71/2009 reglementeaza drepturile salariale obtinute prin hotariri judecatoresti definitive in cursul anului 2009!! Dar cele din 2010???? NU ... (vezi toată discuția)
Oug 18/2010 kormi kormi Buna ziua! Prin OUG. 18/2010, privind executarea hotararilor judecatoresti avand ca obiect drepturi de natura salariala stabilite in favoarea personalului ... (vezi toată discuția)
drepturi salariale ou 71/2009 Aura Pop Aura Pop Detin o hotarire judecatoreasca -obiect drepturi salariale personal din sector bugetar devenita executorie la data de 19 05 2009 Pina in ... (vezi toată discuția)