Am castigat anumite drepturi salariale obtinand o hotarare definitiva si irevocabila la sfarsitul anului 2009 dar din anumite motive nu am investit-o cu formula executorie decat in anul 2010.
Mi s-a spus ca nu voi primi sumele de bani castigate decat in 2011.
Faptul ca nu am investit HOTARAREA in decembrie 2010 este un impediment in obtinerea acestor drepturi castigate ?
E vorba de o institutie publica . Dar faptul ca nu am investit hotararea in 2009 este o problema? Se aplica art1 ^1 si voi primi 34 % din valoarea titlului executoriu in 2011? Se considera ca hotararea a devenit executorie in 2010 ? titlu executoriu
Art. 1
(1) Plata sumelor prevazute prin hotarari judecatoresti avand ca obiect acordarea unor drepturi de natura salariala stabilite in favoarea personalului din sectorul bugetar, devenite executorii pana la data de 31 decembrie 2009, se va realiza dupa o procedura de executare care incepe astfel:
a) in anul 2010 se plateste 34% din valoarea titlului executoriu;
b) in anul 2011 se plateste 33% din valoarea titlului executoriu;
c) in anul 2012 se plateste 33% din valoarea titlului executoriu.
(1^1) Plata sumelor prevazute prin hotarari judecatoresti avand ca obiect acordarea unor drepturi de natura salariala stabilite in favoarea personalului din sectorul bugetar, devenite executorii in perioada 1 ianuarie—31 decembrie 2010, se realizeaza astfel:
a) in anul 2011 se plateste 34% din valoarea titlului executoriu;
b) in anul 2012 se plateste 33% din valoarea titlului executoriu;
c) in anul 2013 se plateste 33% din valoarea titlului executoriu.:
Conform art.278 C proc.civ., hotararea este executorie de drept la data pronuntarii sale de catre instanta de fond, fiind vorba despre drepturi salariale sau in legatura cu "activitatea desfasurata"(sporuri, parca).
Dvs. cunoasteti data pronuntarii, deci, concluzia va apartine.:)
Oug 18/2010
kormi
Buna ziua!
Prin OUG. 18/2010, privind executarea hotararilor judecatoresti avand ca obiect drepturi de natura salariala stabilite in favoarea personalului ... (vezi toată discuția)