avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 301 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... hotarari importante...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

hotarari importante...

Ce spune legea 230 referitor la urmatoarea situatie:
Saptamana trecuta a fost convocata o adunare generala a proprietarilor din blocul nostru, subiectul principal pe ordinea de zi fiind intrarea in programul de reabilitare termica. Nu au fost prezenti decat aprox. 12 - 15 proprietari din bloc ( unii au venit si au plecat repede deoarece discutiile au inceput cu probleme marunte gen " caiinele dvs a facut o balta la usa mea" sau "cine infunda toboganul, aruncand sticle goale" etc. si nu le-a placut tonul ridicat al discutiilor).
Am discutat in final si despre reabilitare dar nu mai eram decat 8 - 10 din 72 de proprietari cati suntem pe cele doua scari.
Presedintele asociatiei a spus ca nu suntem suficienti sa semnam pentru reabilitare si a convocat o a doua sedinta pentru maiine, 6 mai. A spus ca daca nici maine nu vom fi decat 10-12 vom lua noi hotararea in numele tuturor si ca legea 230 ne da dreptul s-o facem.
Va rog sa -mi spuneti daca e adevarat sau nu, deoarece mi s-a parut ca nici el nici administratoarea ( care a fost angajata de noi de la o firma de profil ) nu cunosc prea bine sau nu aplica corect aceasta lege.
In ce priveste reabilitarea, eu am citit tot ceea ce ati discutat aici pe forum , am mai cautat si alte cazuri pe net si m-am informat si asupra problemelor tehnice presupuse de executia unei lucrari corecte, astfel ca i-am prevenit pe vecinii mei despre ceea ce ne asteapta pornind o astfel de lucrare fara sa ne gandim prea bine.
Astept cu nerabdare un raspuns si va doresc o seara placuta.
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 23:55, 8 Mai 2010
@adriantot
Am scris in cunostinta de cauza. Stiu un bloc in care exista 2 asociatii, deci cu conditii in regula indeplinite, nu ca in cazul de fata, unde este o singura asociatie...si primaria a refuzat solicitarea numai a unei asociatii...trimitand-o acasa sa se puna de acord cu cealalta asociatie (o scara separata) pentru un acord comun.
Ganditi-va ca nu e vorba de infrastructura clar departajata, cum sunt lifturile, ci fatada comuna, terasa comuna si infrastructura de tevi comuna in subsol......

Dar deh, primariile sunt multe si "obiceiele" ca si bordeiele....:)
Inainte de desfas. AG este necesar ca presedintele dvs. sa mearga la primarie sa primeasca niste documente - "Indrumare metodologica privind cresterea performantei energetice a blocurilor de locuinte"
Se vor completa niste documente tipizate in care AG a prop. care:
- hotaraste inscrierea as. de prop. in acest program de crestere a perf. energetice.... ;
- imputerniceste pe presedinte sa semneze in numele si pentru fiecare membru a as. prop. inscrisi in lista anexata ...... (abia aceasta este lista oficiala, nu tabelul despre care vorbiti), contractul de mandat transmis de coordonatorul local si sa solicite inscrierea as. prop. in programul local...;
................................
Oricum, ar fi bine sa lecturati prev OUG nr. 18/2009 cu toate anexele sale si mai bie ar fi sa le listati sa le dati prop. sa le lectureze...

Bine ar fi sa fie bine, insa mai departe ma abtin sa comentez. Am un vecin care ne-a promis solemn ca as. noastre ii vine randul la ef. acestor lucrari in anul 4510, astfel incat voles-noles ne-am hotarat sa facem cum putem, prin forte proprii termoizolarea peretilor exteriori. Deocamdata, apoi intr-o alta etapa, inlocuirea geamurilor de pe casa scarii. La subsol stam bine, apoi vom vedea cum facem cu obtinerea certificatului energetic al imobilului!
Eu va doeresc multa bafta!
Buna seara!
Multumesc mult pentru raspunsurile primite, m-au ajutat sa iau atitudinea cea mai potrivita. N-am discutat in contradictoriu cu nimeni , dar am insistat asupra dezavantajelor si tehnice dar si financiare ale acestei solutii de imbunatatire a confortului energetic.
Dezavantajele tehnice sunt cele enumerate in mesajul doamnei ynocentta - despre acestea nu prea are nimeni interesul sa vorbeasca deoarece ar lua painea de la gura firmelor care se ocupa cu acest tip de lucrari. Insa o termoizolare de buna calitate este mult prea costisitoare pentru noi, oameni obisnuiti si in aceste vremuri de criza.
Pana la urma, solutia de compromis adoptata de adunarea generala (n-am fost totusi decat 15-20 de locatari) a fost sa contactam o firma de specialitate cu care sa facem - pe cheltuiala noastra - doar anveloparea cu polistiren a fatadelor blocului.
Pana acum nu prea m-am implicat in problemele asociatiei de proprietari - am acceptat ceea ce au hotarat vecinii. Acum, avand in vedere ca o anvelopare prost executata poate deteriora cladirea in loc sa creasca confortul energetic, sunt hotarata sa las comoditatea la o parte si sa ajut si eu la intocmirea contractului si la supravegherea lucrarilor.
Multumesc inca odata si va voi tine la curent cu activitatea noastra - poate experienta noastra va fi de folos si altora.


ynocentta a scris:

Nu in ultimul rand ,trebuie urmarita valoarea lucrarii ,care difera substantial ,functie de materialele si tehnica utilizata.


Bine v-am regasit
Atentie foarte mare. Contractul se incheie pe o suma, dupa care, va treziti ca se mareste cu 15-20% prin act aditional intre constructor si primarie.
Ultima modificare: Sâmbătă, 8 Mai 2010
Armenteros, utilizator
Atentie!
Un contract comercial cu valoare apreciabila necesar executiei unei anvelopari termice,ca si protejare a intereselor generale ale beneficiarilor proprietari,trebuie sa cuprinda clauza de garantie materiala ,prin care executantul depune in contul beneficiarului o suma financiara ca si garantie a lucrarii,suma care se returneaza la un interval negociat de parti
Ultima modificare: Sâmbătă, 8 Mai 2010
ynocentta, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum putem da vecinii debloc/scara in judecata ? szabyku szabyku Buna ziua. Vrem reabilitate termica a blocului prin fonduri europene si avem semnaturile 50 plus 1 dintre locatari. Blocul nostru are 3 scari. Pentru derularea ... (vezi toată discuția)
Reabilitarea termica a acoperisului catalinmos catalinmos Buna ziua, Locuiesc in Brasov, intr-un bloc cu 4 etaje si 2 scari, un total de 35 de apartamente si din nefericire, locuiesc la etajul 4. S-a inceput ... (vezi toată discuția)
Reabilitare termica parti comune vs proprietate personala (ferestre) rflec rflec Buna ziua tuturor; am si eu o mare problema si va rog va rog mult sa ma ajutati Anul acesta a fost afisat la avizier aprobarea primariei de sector de a ... (vezi toată discuția)