avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 496 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Modificare sediu companie din domiciliul meu
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Modificare sediu companie din domiciliul meu

Salutari.
In apartamentul in care stau (proprietate a tatalui meu) a fost infiintata in urma cu 6 ani o firma, persoana care a infiintat firma avand un contract de comodat cu tatal meu.
In august 2008 respectivii au eliberat apartamentul si l-am renovat pentru a sta in el. Problema este ca nu au binevoit sa schimbe si inregistrarea de la Registrul Comertului cu sediul cel nou, asa ca toata corsepondenta lor ajunge la mine. Aceasta corespondenta inseamna inclusiv citatii, popriri sau recomandate, pe care eu nu am cum sa le transmit mai departe destinatarilor (nu imi mai raspund la telefon, iar adresa actuala imi este necunoscuta).

Am incercat sa trimit e-mail-uri pe la toate institutiile care trimit corespondenta (ANAF, tribunal, ITM, BancPost) cat si la ONRC. Acestia din urma mi-au raspuns ca, conform art. 6 din legea 26/1990, trebuie sa obtin o hotarare judecatoreasca pentru a schimba inregistrarea sediului, si astfel sa opresc corespondenta
(Tribunalul Bucuresti mi-a recomandat sa ma adresez la ONRC).

Pe de o parte ar trebui sa ma apuc sa platesc diverse taxe si probabil consiliere juridica pentru a ma putea obtine acea hotarare judecatoreasca.
Pe de alta parte as putea, ca pana acum, sa arunc confirmarile de primire si sa pastrez corespondenta mai importanta (sau sa incep sa o arunc si pe aceasta, avand in vedere ca nu va mai ajunge vreodata la destinatar).

Ce ma sfatuiti sa fac in continuare?
Cel mai recent răspuns: vladk2k , utilizator 10:32, 7 Mai 2010
Contractul de comodat a fost facut pe o perioada determinata?
Pentru ca daca a expirat ,titularul apartamentului poate cere direct ONRC-ului radierea inregistrarii sediului .
va dau un lik unde puteti gasi Informatii despre agentii economici.Selectie dupa cod unic de identificare, nume si judet.

[ link extern ]
Ultima modificare: Joi, 6 Mai 2010
Ec.Angelica-Ana Pop , Contabil
Poate aveti noroc si contractul e facut pe o perioada determinata. Adresativa Registrului Comertului.
Am verificat pe site-ul ONRC (ReCom online) si scrie despre firma "sediu expirat". Pe aplicatia de la mfinante.ro este trecuta intr-adevar adresa mea.

Legea 31/1990actualizata
Art. 237

(1) La cererea oricarei persoane interesate, precum si a Oficiului National al Registrului Comertului, tribunalul va putea pronunta dizolvarea societatii in cazurile in care:
a) societatea nu mai are organe statutare sau acestea nu se mai pot intruni;
b) societatea nu a depus, in cel mult 6 luni de la expirarea termenelor legale, situatiile financiare anuale sau alte acte care, potrivit legii, se depun la oficiul registrului comertului;
c) societatea si-a incetat activitatea, nu are sediul social cunoscut ori nu indeplineste conditiile referitoare la sediul social sau asociatii au disparut ori nu au domiciliul cunoscut sau resedinta cunoscuta;
d) societatea nu si-a completat capitalul social, in conditiile legii.


Sa auzim de BINE!

Ultima modificare: Vineri, 7 Mai 2010
Ec.Angelica-Ana Pop , Contabil
Multumesc pentru informatie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de comodat sediu firma LuciaAngela LuciaAngela Vrea o firma sa-si muta sediul din Timisoara in Cluj si ii trebuie un apartament, spatiu de firma, sa ii fac un contract de comodat pe apartamentul meu in care ... (vezi toată discuția)
Sediu social societate comerciala elena claudia ianasi elena claudia ianasi Buna ziua Va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema: acum 2 ani am cumparat un apartament fara sa stiu ca la adresa respectiva era inregistrat sediul social ... (vezi toată discuția)
Anulare contract comodat lucyal lucyal Ma numesc lucica sunt din husi - vaslui. Acum 2 ani am dat una din camerele mele cu drept de folosinta ca sediu pentru o firma, COMODAT , gratis fara plata ... (vezi toată discuția)