avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 498 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Probleme cu datornicii la intretinere!
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Probleme cu datornicii la intretinere!

Buna ziua,

Va rog sa ma ajutati si pe mine cu un sfat.

In cadrul asociatiei noastre exista mai multi datornici...unii care probabil chiar nu au posibilitate sa plateasca si unii care sunt rauvoitori.
Din cate am inteles, doar presedintele asociatiei de proprietari poate actiona datornicii in instanta, insa, din punctul meu de vedere este o solutie destul de greoaie, care se prelungeste pe perioade foarte lungi.
Vroiam sa va pun doua intrebari:
Pentru recuperarea datoriilor, asociatia de proprietari poate solicita serviciile unei firme de recuperare datorii? Este legal?
Anuntarea numelor datornicilor la avizierul blocului (pentru a-i face intr-un fel sa constientizeze gravitatea situatiei in care au adus asociatia) intra sub incidenta legii privind prelucrarea datelor cu caracter personal? Este interzisa aceasta actiune?

Va multumesc foarte mult
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 20:20, 9 Ianuarie 2013
@PROPIETARap,
Am recititi mesajele mele si nu am gasit nicaieri sa fi scris eu de biletel lipit pe seara la avizier..., asa cum imi puneti dumneavoastra in carca.
Nu vad care este legatura intre articolul 425 din L.230/2007 si discutia inceputa acum 3 ani. Eu nu am contrazis pe nimeni in privinta aducerii la cunostinta a hotararilor luate in adunarea generala.

Acum vad ca faceti referiri generale la impartialitatea mea, a raspunsurilor mele. Dumneavoastra credeti ca acesta este subiectul ce se dezbate aici?

Insistati sa aflati raspunsul meu la "biletelul cu albastru al lui gigel". Care Gigel si care biletel? Spuneti concret ce vi s-a intamplat, care este problema pe care nu o puteti rezolva in asociatia dumneavoastra si poate o sa aflati opiniile utilizatorilor acestui forum, poate si a mea, opinii pe care le puteti folosi sau nu.

In ce priveste editarea mesajului dumneavoastra, daca va aruncati o privire in partea de jos a paginii acesteia, o sa observati explicatia. Ati postat doua mesaje unul dupa altul imediat, iar eu doar le-am conexat, am asezat ceea ce ati scris in al doilea mesaj imediat la sfarsitul primului mesaj, fara sa schimb vreun cuvant, vreun semn de punctuatie, vreo litera din textele postate de dumneavoastra.

In final va rog, ca si moderator, sa va revedeti atitudinea si vocabularul, conformandu-va regulamentului acestui forum pe care va invit sa-l lecturati. Aici nu discutam, caracterizam sau facem aprecieri la adresa persoanelor, ci discutam problemele puse in discutie.
mda, atitudinea si vocabularul meu sunt ok
hai sa ne invartim dupa deget caci eu nu mi pot exprima parerile si opiniile proprii despre ce discutam noi acum, dar cei ce vor citi, vor intelege bine de ce ma invart dupa deget
stima!
Ultima modificare: Miercuri, 9 Ianuarie 2013
PROPIETARap, utilizator
La asociatia noastra avem procese castigate in instranta, dar datornicii nici acum nu si-au platit restantele. Cum si cine trebuie sa puna in aplincare hotararea instantei?
Executorul judecatoresc
B_Cosmin a scris:


Cum si cine trebuie sa puna in aplincare hotararea instantei?

Asociatia de proprietari sa investeasca instanta de judecata cu autoritatea de a investi hotararea cu formula executorie
In baza titlului executoriu asociatia de proprietari sa contacteze executor judecatoresc care sa demareze procedura de executare silita
Asociatia de proprietari in temeiul disp art 51 din L nr 230/2007 sa instituie privilegiu imobiliar impotriva debitorilor

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probleme bloc - restantieri si liste ciudate. cameliaandreescu cameliaandreescu Buna ziua, Este vorba de un bloc cu 10 etaje, 4 apartamente pe etaj si 2 scari. Sunt cateva apartamente cu restante foarte mari (nu au mai platit nimic in ... (vezi toată discuția)
Intrebare ! adipir adipir Buna ziua ! Sunt presedintele unei asociatii de proprietari ,care a fost chemata in judecata de operatorul de apa-canal, in urma unor restante de plata a numai ... (vezi toată discuția)
Datorii intretinere grigorevasile grigorevasile Poate furnizorul de energie termica sa ia masuri impotriva datornicilor la intretinere,nevand incheiat un contract individual? (vezi toată discuția)