avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 479 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Repunere in functie in urma hotararii judecatoresti
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Repunere in functie in urma hotararii judecatoresti

Buna ziua,

Salariat, unitate bugetara, concediat. Castiga in instanta, astfel ca trebuie repus in functie, in urma hotararii judecatoresti definitive, in care se spune doar ca va beneficia de drepturile salariale de la concediere pana la repunerea in drepturi.
Intrebare:
1. Perioada in care salariatul a fost cercetat, se considera vechime in munca? (aprox.1 an)
2. Pentru aceeasi perioada, beneficiaza si de numarul de zile de concediu de odihna?
In sentinta nu se face referire la aceste aspecte - se precizeaza doar ca va beneficia de drepturile salariale.
Un sfat, va rog. Multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 09:44, 30 Aprilie 2013
Conf art 80 CM
"(1) În cazul în care concedierea a fost efectuată în mod netemeinic sau nelegal, instanţa va dispune anularea ei şi va obliga angajatorul la plata unei despăgubiri egale cu salariile indexate, majorate şi reactualizate şi cu celelalte drepturi de care ar fi beneficiat salariatul.
(2) La solicitarea salariatului instanţa care a dispus anularea concedierii va repune părţile în situaţia anterioară emiterii actului de concediere.
(3) În cazul în care salariatul nu solicită repunerea în situaţia anterioară emiterii actului de concediere, contractul individual de muncă va înceta de drept la data rămânerii definitive şi irevocabile a hotărârii judecătoreşti."
In concluzie:
1. Perioada cat a durat procesul in instanta si pana la data ramanerii definitive si irevocabile a hot jud, constituie vechime in munca . Daca a fost cercetat disciplinar si suspendat din functie perioada respectiva va fi considerata vechime in munca.
2. Pe intreaga perioada mentionata la pct 1 a primit drepturile salariale, banuiesc, si va putea solicita compensarea in bani a CO neefectuat, daca in dispozitivul hot jud, drepturile salariale nu includ si indemnizatia de CO pt perioada respectiva.
Intrucat din ceea ce ne-ati prezentat nu rezulta ca s-a cerut repunerea in situatia anterioara concedierii, CIM a incetat de drept la data rămânerii definitive şi irevocabile a hotărârii judecătoreşti.
Nu am specificat, dar angajatul a cerut repunerea in drepturi. Nu eram lamurita daca se va considera vechime in munca perioada respectiva. Acum am inteles.
Multumesc mult pt raspuns!
Da, se considera vechime in munca perioada respectiva...
Multumesc!
Completare privind efectele principiului restitution in integrum / a reintegrarii ...aceasta are ca efect , plata drepturilor salariale , precum si faptul ca salariatul va beneficia de toate drepturile in calitate de salariat ... de exemplu, CO aferent perioadei respective etc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Interpretare sentinta civila definitiva si irevocabila ContSters284090 ContSters284090 Buna ziua, In calitate de angajator vin cu urmatoarele precizari : Am o sentinta civila definitiva si executorie de drept la data de 19.11.2012. Cu drept ... (vezi toată discuția)
Civilă Geo 1241 Geo 1241 Bună ziua am nevoie urgent de un specialist care îmi poate spune câteva aspecte legat de contestație decizie de concediere am lucrat că și pază la ... (vezi toată discuția)
Hotãrâre judecatoreasca dumi32 dumi32 Buna seara, as dori sa va prezint următoarea speta si poate mă puteți ajuta cu niște răspunsuri, o salariata a fost data afara in urma ... (vezi toată discuția)