avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 377 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Contractul Colectiv de Munca la Nivel de societate - ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Contractul Colectiv de Munca la Nivel de societate - este obligatoriu?

O companie cu 500 angajati este obligata sa aiba contract colectiv la nivel de societate? Sau e optional? Daca respecta prevederile celui la nivel national mai exista obligativitatea celui la nivel de societate?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:56, 7 Mai 2010
SCPA Ene si Asociatii a scris:

Buna seara.

Contractele colective de muncă sunt obligatorii, conform Codului Muncii (Legea 53/2003 actualizată) pentru toate societăţile comerciale care au un număr de angajaţi de cel puţin 21 persoane (art. 236).
In caz contrar, riscati o amenda care nu este mica..

Cu bine!

Av. Emilia Ene




Art.236 alin.2 din Codul Muncii se refera la negociere , nu la incheierea contractului colectiv de munca ...obligatia de a se negocia un CCM este aplicabila unitatilor cu peste 21 de salariati.
Neincheierea nu este sanctionata cu amenda .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract colectiv de munca savy savy Daca firma are peste 21 de angajati atunci este oblibatoriu sa avem contract colectiv de munca ??? Si daca acest contract nu exista sau nu este respectat ce ar ... (vezi toată discuția)
Contractul colectiv de munca Pahomi Lena Pahomi Lena Buna ziua, Va rog sa imi explicati pe scurt care sunt situatiile in care se intocmeste un contract colectiv de munca. Exista unul standard pt anul in curs? ... (vezi toată discuția)
Dialog social ada_73 ada_73 O unitate cu mai mult de 21 de angajati are obligatia de a intocmi contract colectiv de munca? (vezi toată discuția)