avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 254 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Dosar in arhiva
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Dosar in arhiva

Mai gasesc un dosar la arhiva cu 1 zi inainte de termen sa depun niste inscrisuri la dosar? Sau le depun direct in sedinta de judecata? Si daca le depun in sedinta sau la arhiva, trebuie sa fac un borderou de documente cu un opis ?

Multumesc !
Cel mai recent răspuns: Mihaela Hornea , Avocat 12:49, 7 Mai 2010
dosarul nu mai este in arhiva cu vreo 7 zile inainte de termen si nici vreo 4-5 dupa termen.
depinde de acte dar le puteti depune si la termen.
ma gandesc sa nu aveti ceva acte care se cere a fi depuse cu cel putin 5 zile inainte de termen.
Ca sa fiti sigur ca nu se ratacesc inscrisurile, este indicat sa le depuneti cu un opis si astfel cum a spus anterior si colegul, dosarul pleaca din arhiva astfel ca, posibil sa nu ajunga, in timp util, la dosarul cauzei, inscrisurile depuse cu o zi anterioara termenului de judecata.

Acum, insa, mai depinde si de operativitatea serviciilor respectivei instante, pentru ca la unele instante (din Bucuresti de exemplu), inscrisurile depuse cu o zi anterior termenului de judecata, prin Serviciul Registratura, ajung in timp util la dosar...unele chiar in timpul sedintei de judecata, daca sunt depuse in acea dimineata, depinde...

Cel mai bine, puteti sa le depuneti in timpul sedintei de judecata, daca instanta va incuviinteaza, desigur, depunerea acestor inscrisuri.
Ultima modificare: Vineri, 7 Mai 2010
Iuliana Cermak, Avocat
Cu o zi inainte de termen , nu gasiti cauza la arhiva;procedura legala prevede preluarea cazuei pentru studiu cu 7 zile inainte de termen,
In situatia mentionata,daca instanta apreciaza util si necesar pentru lamurirea cauzei si aflarea adevarului,probe, acestea pot fi depuse de dvs ,direct la termenul de judecata .
Conform regulamentului de functionare al instantelor de judecata, preluarea dosarelor de catre grefier pentru intocmirea listei de sedinta si studiu de catre judecator si procuror este cu 3 zile inaintea termenului de judecata (de unde 7 zile???#-o). E drept ca asa prevede regulamentul ...insa practica este cu totul altceva.
Inscrisurile se pot depune cu o zi inainte prin registratura si ar trebui sa ajunga la dosar pana la termenul de judecata.Faceti o copie de pe opisul cu care le depuneti si luati pe ea nr. de inregistrare cand le depuneti.
Succes.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Termen de depunere concluzii scrise ContSters58822 ContSters58822 Daca citeste cineva acest mesaj si are posibilitatea sa-mi comunice urmatoarele : Judecatorul poate sa nu ia in considerare Concluziile scrise, depuse prin ... (vezi toată discuția)
Cerere info arakys arakys Buna ziua! Va deranjez cu o intrebare, daca se poate. In cazul deschiderei unui proces, stiu ca actele de la dosar se depun in doua exemplare de fiecare. ... (vezi toată discuția)
Depunere inscrisuri mihai_006 mihai_006 Buna seara, Va rog frumos daca ma puteti ajuta intr-o problema. Maine am un proces si trebuie sa depun niste inscrisuri. Din pacate, nu pot ramane la ... (vezi toată discuția)