avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 572 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... recuperare taxa prima inmatriculare auto
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

recuperare taxa prima inmatriculare auto

Am achizitionat un autoturism SH in luna octombrie 2008 din Germania , pe care l-am inmatriculat in Romania in luna decembrie 2008.La acea data am platit o taxa de prima inmatriculare cu cateva zile inainte ca aceasta sa se tripleze.Mai pot recupera in instanta contravaloarea acelei taxe?cum procedez?multumesc anticipat!!
Cel mai recent răspuns: Cabinet avocat Larisa Dudciuc , Avocat 09:24, 7 Septembrie 2011
Stie cineva daca pentru o masina noua s-a recuperat la vreo instanta taxa de prima inmatriculare?
Am achizitionat un autoturism in oct. 2007, inmatriculat in noiembrie 2007. Chiar daca masina avea filtru de particule, iar legea prevedea o diminuare a taxei in acel moment cu 25%, cei de la RAR nu au luat in considerare acest aspect, cu toate ca le-am facut capul mare cu cel filtru. In final am platit taxa ca si cum nu ar avea filtru de particule.
In 2009 cred, s-au dat o parte din taxa inapoi, reprezentand undeva la 30%, iar in 2010 am actionat in instanta printr-un avocat, statul pt recuperea diferentei de bani. Daca primul termen l-am avut in mai-iunie, unde am castigat, anaf-ul a facut recurs, iar la urmatorul termen din decembrie 2010, am primit telefon de la avocat ca exact in ziua dinaintea termenului, s-a emis o circulara prin care se stopau toate rezolutiile pozitive in cazul taxei de prima inmatriculare. Ori e abureala din partea avocatului, ori e adevarat?!?cert este ca am ramas dezamagit de prestatia avocatului si ma intereseaza daca se mai poate face ceva in aceasta privinta?
Multumesc anticipat!
M-ati dat gata cu circulara asta, nu se pooate!Si ce s-a intamplatr?
De unde sunteti?
Sa dea toate actele si dupa ce sunt vazute de un av care cunoaste astfel de cauze va poate spune ce se poate face.pe taxa speciala nu am mai auzit de respins..........

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taxa auto pentru logan nou moc_laura moc_laura Buna ziua, am tot urmarit topicele pe tema mult controversatei taxe de prima inmatriculare si vreau sa stiu daca se poate recupera si pentru autoturismele ... (vezi toată discuția)
Recuperare taxa auto maneas maneas buna seara!daca am platit taxa de poluare ptr a inscrie masina,o mai pot recupera cumva?si daca da,cum?va multumesc (vezi toată discuția)
Restituire taxa poluare a unui contract de leasing incheiat Cristianna Cristianna Buna ziua!In noiembrie 2008 ,am achizitionat pe firma un autoturism,in leasing.Am platit bineinteles taxa de poluare aferenta.Ulterior un angajat al firmei,a ... (vezi toată discuția)