avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 737 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... retrocedare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

retrocedare

cum pot sa-mi recuperez un teren care mi'a fost luat in 1987?toti avocatii la care am apelat imi spun ca este pierdut daca nu am actionat pana acum.In 1990 am depus la primarie mai multe cereri la care imi raspundea viceprimarul de atunci sa astept.Am tot asteptat...dar in zadar...intre timp alti vecini si'au obtinut terenurile.Acel teren mi'a fost luat si s'a construit bloc si casa mi'a fost demolata.in 1988 desi nu exista decret la vremea respectiva.Ce mai pot face?Si regele si'a recuperat terenurile dupa atitia ani,in cazul meu de ce nu se poate?
Cel mai recent răspuns: ContSters125561 , utilizator 23:09, 13 Mai 2010
Daca exista vreo sansa cat de mica ma indoiesc ca vreunul din avocatii pe care i-ati consultati nu va indruma pe "drumul cel bun" , existand prezumtia ca acestia (avocatii) au luat la cunostinta de toate documentele pe care le detineti ......
Imi pare rau ... :angry:
Daca pe teren s-a construit un bloc nu o sa puteti obtine retrocedarea pe vechiul amplasament. Teoretic pentru imobilul preluat ar fi trebuit sa formulati notificare prin executor judecatoresc in perioada 14.02.2001 - 14.02.2002, acest termen de 1 an fiind de decadere.
Daca intre cererile formulate dupa 1990 este vreuna care poate fi incadrata ca fiind formulata in baza legii 18/1991, 169/1997, 1/2000 etc (si imobilul e pretabil la reconstituire in baza legilor funciare) ati putea insista la Comisia locala sa va solutioneze cererea, raportat si la cererile anterioare prin emiterea unei hotarari de admitere sau respingere. In cazul hotararii de respingere puteti formula contestatie la Comisia judeteana si apoi la instanta.
Avocatii au cam avut insa dreptate .... e destul de tarziu ....
Va multumesc...o sa va urmez sfaturile.
Vreau sa stiu daca Legea1/2009 ma ajuta in acest caz?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Titlu proprietate-obtinere ion29m ion29m Buna ziua,doresc sa aflu daca exista vreo firma care se ocupa cu retrocedarea de terenuri intravilane in Bucuresti.Parintii au detinut in sectorul 6 un teren ... (vezi toată discuția)
Revendicare teren Sofoclis Sofoclis In baza legii 58/74 mi`a fost luata suprafata de 91 mp, din total 136 mp. In anul 1986, in urma demolarii abuzive, aceasta suprafata de 91 mp, nu mi`a fost ... (vezi toată discuția)
Divort cu minor Steli123 Steli123 Buna ziua, un model de opinie asupra unei cereri reconventinale? (vezi toată discuția)