avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 216 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Procedura somatiei de plata
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Procedura somatiei de plata

Supun discutiei admisibilitatea procedurii somatiei de plata in cazul persoanelor fizice.
Este posibil astfel, sa eviti actiunea in pretentii utilizand procedura somatiei de plata in cazul in care atat debitorul cat si creditorul sunt persoane fizice?
Cel mai recent răspuns: Silviu-Marius Bădicu , Avocat 12:14, 9 Mai 2010
Buna ziua,

cata vreme este respectat articolul articolul 1 din Ordonanta care se refera la obiectul cererii, nu cred sa avem vreo problema cu admisibilitatea.

ce obiectiuni ar putea cineva ridica fata de claritatea textelor?


Avocat Boncu
Intr-adevar..de aceea am si ridicat aceasta problema, intrucat din continutul art. 1 nu reiese faptul ca aceasta procedura este strict destinata comerciantilor.
Si ma intrebam cum ar reactiona instanta la o cerere introductiva intemeiata pe OG.5/2001, avand in vedere ca procedura somatiei de plata a fost si este foarte mult utilizata in cazul persoanelor juridice.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drept comun/somatie de plata/ordonanta de plata dacmoto dacmoto Buna ziua, Contractul este incheiat intre o societate comerciala si o persoana fizica. Persoana fizica se obliga sa presteze activitate( dirigentie de ... (vezi toată discuția)
Somatie pe oug 119/2007 ela76 ela76 In cazul \"somatie de plata\" pe OUG 119/2007 se poate introduce cererea de plata impotriva unei persoane fizice care nu a semnat contract comercial cu ... (vezi toată discuția)
Inscriere la masa credala? DAIANA_ DAIANA_ Buna din nou. Expun din nou o problema la care nu am reusit sa primesc de pe forum pana acum raspunsuri clare. E vorba de o ... (vezi toată discuția)