avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 669 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... primaria poate stopa lucrarile de constructii ...
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

primaria poate stopa lucrarile de constructii efectuate de o persoana juridica?

mentionez ca autorizatia de constructie a fost eliberat de catre consiluiul judetean si nu de catre primarie
Cel mai recent răspuns: Cosmin-Traian Maglas , Consilier juridic 12:43, 12 Mai 2010
Daca in timpul lucarrilor respective efectuate de dvs afectati un bun, imobil, teren ce apartine al primariei da. Dar, oricum trebuie sa va fi inmanat un proces verbal de constatare!
nu ne-a dat nici un proces verbal de constatare, este o adresa catre beneficiar in care scrie ca a solicitat retragerea de urgenta a autorizatiei de construire de la Consilul judetean emisa fara indeplinirea conditiilor de fond.
Art. 12. - (1) Autorizatiile de construire sau de desfiintare, emise cu incalcarea prevederilor legale, pot fi anulate de catre instantele de contencios administrativ, potrivit legii. Anularea autorizatiilor de construire sau de desfiintare poate fi ceruta, in conditiile legii, si de catre prefect, inclusiv la sesizarea expresa a organelor de control ale Inspectoratului de Stat in Constructii.
(2) O data cu introducerea actiunii se pot solicita instantei judecatoresti suspendarea autorizatiei de construire sau desfiintare si oprirea executarii lucrarilor, pana la solutionarea pe fond a cauzei.@

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

In ce conditii pot anula o autorizatie de constructie? bysnis bysnis In ce conditii pot anula o autorizatie de constructie? Din cate stiu se poate anula atunci cand nu se respecta codul civil, sau nu exista test de insorire ... (vezi toată discuția)
Drept de trecere teo55 teo55 Pentru autorizatie de constructie primaria sector 1 imi cere ca accesul pe proprietate sa aiba o latime de min 4 metri . Acum, accesul spre terenul ... (vezi toată discuția)
Anularea certificatului de urbanism si a autorizatiei de construire socrate111 socrate111 buna ziua.Ce proceduri potrivit legii pot initia in vederea anularii certificatului de urbanism emis precum si autorizatiei de construire de catre primarie, in ... (vezi toată discuția)