Va rog ca cineva autorizat sa imi explice cum sta cazul "dreptului castigat". Este stipulat in vreun articol al Constitutiei (altul decat art.53) sau in vre-o lege, in Carta drepturilor omului?
Sau daca as intenta proces statului roman, sau guvernului pentru "masacrul" ce il pune la cale vis-a-vis de veniturile pensionarilor, a bugetarilor, etc. care ar fi argumentul forte ...?
Multumesc!
Nu cred ca art. 53 din Costitutie are vreo relevanta aici.
Aceasta “teorie a drepturilor castigate” este de o mare relativitate. Se intalneste in special la negocierea si incheierea contractelor colective de munca. Conforma ei, din moment ce s-a castigat un drept salarial printr-o negociere colectiva, de la acest drept nu se poate deroga la negocierile urmatoare. Asadar acest drept ramane castigat.
In acest context, daca am considera “drepturile castigate” ca fiind un principiu, ar insemna ca nu se pot reduce, ca nu se pot negocia drepturi la un nivel inferior decat cele negociate in perioada de inflorire.
Teoria drepturilor castigate tocmai la asta se refera: la cuantum, la materializarea dreptului, iar nu la idealitatea sa surprinsa in art. 53 din Constitutie.
Salarizare
gabiamancei
In unitatea unde lucrez fiind bugetara ,se modifica contractul colectiv de munca, insensul ca se va folosi o noua grila de salarizare conform careia vor avea ... (vezi toată discuția)