avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 189 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Răspunsuri în comunitate Poti iubi, romantic vorbind, doua persoane in acelasi ...
Discuție deschisă în Răspunsuri în comunitate

Poti iubi, romantic vorbind, doua persoane in acelasi timp?

Am o pasiune pentru scris, si in ultima vreme, mi s-a conturat o ideea destul de buna, dupa parerea mea, dar care poate fi extrem de discutabila: poti iubi doua persoane in acelasi timp? m-ar interesa cateva pareri, iar dat fiind faptul ca tatal meu lauda constant acest forum pentru inteligenta si originalitatea utilizatorilor, mi-am zis sa-mi incerc norocul. sper ca am nimerit bine...
Cel mai recent răspuns: Ares-3 , moderator 08:55, 4 Septembrie 2011
Ilika a scris:

:hm: eu iubesc doua fete:)...
pe care o iubesc..mai mult..habar n-am



Una este sotia iar cea de-a doua fiica.
Este un altfel de dragoste aceasta.
fara fetele mele, va rog...
Daca intrebarea asta ar fi fost postata mai de dimineata as fi avut , probabil, mai multa inspiratie...totusi am sa incerc si eu sa raspund , fiindca subiectul e de-a dreptul provocator...
As incepe prin a va oferi un exemplu...mai demult....un prieten isi gasise o iubita. Fata arata binisor, insa nu avea un IQ chiar de invidiat..asa incat i-a spus spus acestui prieten, intr-o zi , cu mare sinceritate , cand el a intrbat-o daca il iubeste :da, te iubesc pe tine si pe inca unu' ". Asa incat...no comment...vedeti...pana si a iubi 2 persoane simultan este posibil...
Daca ar fi totusi sa ne raportam la definitia data acestui cuvant..adica la implicatiile sale...afectiune, tandrete, devotament, prietenie..pasiune...si cate altele, am putea sa ne indoim ca putem avea atatea resurse..spre a le repartiza.
Apoi, as tine cont de partea cu devotamentul...in lipsa caruia ...nu mai discutam despre iubire...ci despre ceva incomplet.
Imi amintesc niste versuri tot ale unui vechi prieten...sunau cam asa: ,,iubito, de cate ori ai tradat cuvantul iubire?/ a fost doar pentru ca ai crezut ca-i un simplu cuvant?
Adevarat, as zice, ca simplu cuvant rostit are mare greutate...in fata atator alte cuvinte ...ca si cum ar fi regele celorlalte...poti sa te joci cu el versificand , il poti regasi in aproape toate cantecele ...il gasesti scris pe ziduri..pe copaci..pe asfalt...fiindca e atat de simplu...il scrii sau il canti..si gata, crezi ca stii ce e iubirea...un cuvant care suna foarte ..cristalin.
Cum s-ar zice..teoria e teorie...dar practica? hmm.
Parerea mea e ca pentru a putea ajunge acolo unde chiar poti iubi 2 persoane simultan...ar presupune ca , intai sa ai o parere foarte buna despre iubire, adica, de cate ori iubesti , sa nu ramai cu o impresie proasta, precum ar fi aceea ca iubirea e o porcarie sau ca poate nici nu exista...ca e prea multa tradare, ca e prea complicat si ca ar fi cazul sa o tai de pe lista...ca si cum ai dori sa renunti la fumat ...insa e foarte posibil sa tai mai degraba fumatul de pe lista..decat iubirea.
Deci cum ar fi sa nutresti acest sentiment pentru 2 persoane? deloc simplu.
Si totusi, e foarte probabil...insa va exista o inegalitate . Ma intreb daca persoana care ar fi intr-o situatie ca asta ar fi nevoita sa alega la un moment dat intre cele 2 persoane...oare nu ar exista un/o favorita? cred ca alesul/aleasa va fi cea cu adevarat iubita.Daca n-ar putea sa aleaga...ar iubi intr-adevar egal...deci chiar daca admitem ca posibil sa iubim doua persoane , una dintre ele va fi favorita...asa cred.acea persoana va avea ceva in plus.
Iar candva...la sfarsitul filmului , vom sti ca de fapt a existat sau mai exista inca unica persoana care a fost iubite cu adevarat de noi si care ne-a iubit cu adevarat. ..vom sti si cine a fost...pana atunci poate vom tinde mereu spre a idealiza iubirea ...
Ideea e ca iubim la varste diferite..persoane diferite...in imprejurari diferite.


Ultima modificare: Sâmbătă, 15 Mai 2010
ContSters47264, utilizator
nu ma refeream la genul de iubire parinte-copil. ma refeream la genul de iubire iubit-iubita, amant-amanta, etc. si cred in ideea mea, dar asa cum u.b.i.k a ilustrat cu mult mai multe argumente decat as putea eu da, ridica grave probleme. Cred ca poti iubi doua persoane, si de ce cred asta: dupa parerea mea, fiecarui persoane pe care o iubesti, ii daruiesti involuntar o anumita parte din tine. Si de aceea, cred ca unul poate ocupa o parte din tine pe care nimeni altcineva nu poate si la fel si cu celalalt. Asa ca, daruind fiecaruia o parte din sufletul tau pe care nu o poti darui altcuiva, ii poti iubi pe amandoi in acelasi timp, la fel de intens. Adevarul ca una din problemele morale a acestui lucru e ca situatia aceasta te face sa te dedublezi cumva, incercand mereu sa lupti pe doua fronturi, lucru care, iti poate aduce grave pierderi.
Cred ca iubirea este indivizibila.Poate fi confundata cu obsesia,atractia fizica...necesitatea, ajunge uneori un "trofeu"...
De fapt,cati ajung sa o cunoasca?
Am scris ca este indivizibila,adica o persoana nu o poate "imprastia"altor doua,trei...
Este iubire atunci cand doua persoane si-o daruiesc reciproc,cand simt ca au totul...nemaidorind nimic.
Multi nu vor fi de acord cu mine,dar gandesc ca este iubire doar atunci cand exista reciprocitate.In lipsa ei...este doar un chin.E nevoie de doi pentru iubire.
Doua iubiri romantice? Nu,in materie de iubire...vrei sa fie langa tine acea persoana.
Poti sa te pacalesti...cu inlocuitor de cafea(spre exemplu)dar sa inlocuiesti in iubire varianta 1 cu varianta 2....credeti ca ofera satisfactie sufleteasca?




Alte discuții în legătură

Intrebari despre viata si iubire BX BX Cand o inima a fost inghetata de durere, calea catre distrugere mai poate fi evitata sau este ceva predestinat ? Vietile noastre urmeaza o cale foarte lunga si ... (vezi toată discuția)
Citate si poezii de dragoste ContSters74561 ContSters74561 • Poti da fara iubire, dar nu poti iubi fara daruire... • Iubirea nu e doar un zambet, nu e doar o floare, iubirea e un suflet ranit si apoi ... (vezi toată discuția)
Cine moare Sorin Farcas Sorin Farcas Moare câte puţin cine se transformă în sclavul obişnuinţei, urmând în fiecare zi aceleaşi ... (vezi toată discuția)