avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 781 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Răspunsuri în comunitate Poti iubi, romantic vorbind, doua persoane in acelasi ...
Discuție deschisă în Răspunsuri în comunitate

Poti iubi, romantic vorbind, doua persoane in acelasi timp?

Am o pasiune pentru scris, si in ultima vreme, mi s-a conturat o ideea destul de buna, dupa parerea mea, dar care poate fi extrem de discutabila: poti iubi doua persoane in acelasi timp? m-ar interesa cateva pareri, iar dat fiind faptul ca tatal meu lauda constant acest forum pentru inteligenta si originalitatea utilizatorilor, mi-am zis sa-mi incerc norocul. sper ca am nimerit bine...
Cel mai recent răspuns: Ares-3 , moderator 08:55, 4 Septembrie 2011
Magda Staicu a scris:

Iubirea ... de fapt ,ce este iubirea ?
Cu alte cuvinte , ce am incercat sa spun : ca sunt etape in viata omului ( si cand am spus om - am in vedere si femeile !) cand este posibil sa fie doua iubiri in acelasi timp dar nu pot fi de aceeasi intensitate ambele ...si mai devreme sau mai tirziu , una o elimina pe cealalta



:love1:

@u.b.i.k., in Gloomy Sunday ar fi gresit sa credem ca frumoasa lipsita de alte mijloace este animata doar de … iubirea pentru cei doi, cum iubirea – in mod ideal - ar trebui sa fie dezinteresata. Pentru primul simte si recunostintza, iar al doilea ai completeaza fiintza prin re-trezirea dorintzei sale reprimate de a canta. Unul nu are ce are celalalt, dar ambii sunt dispusi – la nivel declarativ, ca doar asha este uman posibil – sa accepte ne-exclusivitatea, si ambii ai aduc plus-valoare dansei, in acceptziunea ei. In schimb, ei, barbatzii ei, pierd amandoi autoamagindu-se zi de zi.

[ link extern ]

Este posibil sa iubesti – romantic - doua persoane simultan, dar pe cat pare de neverosimil, este posibil sa controlezi efectele manifestarii irationalul prin Sacrificiu. Poate unica justificare a sacrificiului… One has to go. Probabil ca suna a blasfemie, dar ratzionalul are rolul de a pondera iratzionalul. In contextul acesta consider ca este adevarata afirmatia “ Somnul ratziunii naste monstri”, iar Iubirea din noi va intzelege ca suferintza este inevitabila, dar este natural sa tindem sa o scurtam. Atat pe a celor pe care ai iubim, cat si pe a noastra.

[ link extern ]
se vorbea mai sus despre faptul ca sufletul nu poate fi impartit, ca este complet obligat sa ajunga doar in rai sau doar in iad. aici am sa incerc sa contrazic, parerea mea fiind a unei persoane inca in plina dezvoltare atat fizica cat si morala, deci poate nu atat de experimentata ca a voastra (sunt pe cale de a implini 19 ani).
Lucian Blaga are o poezie care mi-a captat atentia si consider necesar argumentelor mele si un citat din aceasta :
ªi-ar înflori pe buza ta atâta vrajă,
de n-ai fi frământată,
Sfânto,
de voluptatea-ascunsă a păcatului?
Ca un eretic stau pe gânduri şi mă-ntreb:
De unde-şi are raiul -
lumina? - ªtiu: Îl luminează iadul
cu flăcările lui!
Lucian Blaga- Lumina raiului
deci, de aici pot eu trage concluzia ca, asa cum nu exista extrema bine-rau, pentru ca, daca cauti cu atentie in fiecare rau este si un bine, si in fiecare bine este si putin rau, nu exista ingeri sau demoni. fiecare este putin din fiecare si astfel si sufletul se poate dedubla astfel incat sa poate avea parti bune si parti rele, la fel cum cred ca se poate dedubla pentru a iubi in acelasi timp cu una din partile sale(nu neaparat buna sau rea) o persoana, si cu alta parte(la fel de irelevant care) o alta persoana.
@Magda Staicu a pus intrebarea esentiala:
Iubirea ... de fapt, ce este iubirea ?

Nimeni nu poate sa dea o definitie unanim acceptata. Fiecare o intelege in felul sau.
Eu pot iubi, si iubesc, mai multe persoane in acelasi timp. De ce si cum? Imi place sa le vad si sa le aud des, sa vorbesc cu ele vrute si nevrute, sa petrecem mai mult timp impreuna.
Ii pot iubi pe toti la fel de mult dar nu identic: sotia, copilul, parintii, fratele, sora, colegii, prietenii... imi sunt la fel de dragi si ii iubesc, dar pe fiecare altfel altfel.
Fiind o fire melancolica ma gandesc ca cea mai buna exprimare a gandurilor mele ar fi urmatoarea:

[ link extern ]
Un Homme Et Une Femme ....

Este titlul unui foarte frumos film francez...un titlul deloc pretentios, simplu....mie imi suna foarte natural...si asta fiindca de fapt este cel mai natural lucru: un barbat si o femeie
Cred ca povestirea pe care doreste sa o scrie prietena noastra ar trebui sa se intituleze : fie o femeie si 2 barbati..fie 2 barbati si o femeie ;)

[ link extern ]

[ link extern ]

Si cum pe buna dreptate s-a afirmat ca ...in dragoste e totul sau ..nu e nimic, dar si ca ..dragostea ucide:

[ link extern ]

PS.scuze ca am pus 3 linkuri...dar ..leaga oarecum de subiect :bow:
Ultima modificare: Sâmbătă, 15 Mai 2010
ContSters47264, utilizator
~ Conținut șters la cerere ~

Alte discuții în legătură

Intrebari despre viata si iubire BX BX Cand o inima a fost inghetata de durere, calea catre distrugere mai poate fi evitata sau este ceva predestinat ? Vietile noastre urmeaza o cale foarte lunga si ... (vezi toată discuția)
Citate si poezii de dragoste ContSters74561 ContSters74561 • Poti da fara iubire, dar nu poti iubi fara daruire... • Iubirea nu e doar un zambet, nu e doar o floare, iubirea e un suflet ranit si apoi ... (vezi toată discuția)
Cine moare Sorin Farcas Sorin Farcas Moare câte puţin cine se transformă în sclavul obişnuinţei, urmând în fiecare zi aceleaşi ... (vezi toată discuția)