@Magda Staicu: Va rog sa-mi permiteti sa nu va impartasesc opinia, desi va pretuiesc in mod deosebit.
Magda Staicu a scris:
Iubirea ... de fapt ,ce este iubirea ? (...)
Cu alte cuvinte , ce am incercat sa spun : ca sunt etape in viata omului ( si cand am spus om - am in vedere si femeile !) cand este posibil sa fie doua iubiri in acelasi timp dar nu pot fi de aceeasi intensitate ambele ...si mai devreme sau mai tirziu , una o elimina pe cealalta.
Si mai cred ca de dragul primei iubiri ,trebuie sa evoluam alaturi de ea : nu consider ca e corecta intrebarea : ce s-a intimplat cu tine ? De ce te-ai schimbat si nu ma mai iubesti ca la inceput ? Pentru simplul fapt ca nu mai este posibil!
Eu nu cred ca iubirii ii poate gasi cineva o definitie. Si nici nu cred ca putem iubi doua persoane in acelasi timp. Desi, cum spunea @elga50 mai sus, unii sunt deosebit de... generosi.
Daca sunt doua "iubiri" in acelasi timp, de fapt una dintre ele a murit de mult. Si de dragul ei, al primei iubiri, ar trebui s-o lasam asa. Evolutia nu mai este posibila, dupa cum nu cred ca poti sa iubesti ca la inceput, la mijloc, la trei sferturi din timpul petrecut impreuna cu o alta persoana. Iubesti sau nu mai iubesti. Cred ca obisnuinta nu poate fi ridicata la rang de evolutie iar sentimente moarte de mult nu mai pot fi numite "iubire", de dragul a ceea ce a fost candva.
In alta ordine de idei, iubirea... poate o poti taia tu de pe lista, cum scria @legally mai sus, dar, daca ai noroc, nu te taie ea de pe lista ei. Iubirea inseamna si pentru mine totul sau nimic, cum inseamna si pentru Diana (trope_doi).
Nu stiu de ce am scris acest mesaj, pentru ca nu am nimic original de spus, ati spus voi totul. Ceva m-a impins, insa, sa-l scriu. Poate totul, poate nimic...