avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 686 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Deranjarea linistii publice!
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Deranjarea linistii publice!

Stiu ca s-a mai vorbit despre asta si am citit sfaturile date dar eu as dori ceva mai concret daca se poate.Problema mea o constituie vecina de la 4(eu stau la 3).La inceput cand s-a mutat in apartamentul de deasupra care este cu chirie am vb amiabil cu ea si am rugat-o sa nu mai faca zgomot dupa ora 22 si am vb chiar si cu persoana care detine apartamentul.Totul bine si frumos pana in momentul cand doamna in cauza a decis ca de fapt ea face ce vrea in apartamentul ei.De atunci zgomotele s-au intensificat.Isi aduce mereu prieteni pe la ea,merge cu tocuri prin casa,rade zgomotos parca o face intentionat si mai da si televizorul sau muzica f tare in unele seri.Probabil nu vi se pare mare lucru,dar avand in vedere ca asta se intampla dupa ora 22 aproape in fiecare seara,este.Ceea ce as vrea eu este sa imi ziceti o lege existenta cu care sa ii dau peste nas de fiecare data cand mai face asa si daca exista un departament special la politie pt asta ca sa stiu unde sa sun.Astept raspuns.Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 11:44, 15 Mai 2010
Puteti sesiza politia pentru tulburarea linistii publice.
Teoretic, doamna are dreptul sa faca ce vrea in apartamentul dansei, atat timp cat nu-i deranjeaza pe ceilalti.
Practic, unii se pare c-au mai multe drepturi decat ceilalti.
LEGEA nr.61 din 27 septembrie 1991, pentru sancţionarea faptelor de Incălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice, publicată in M.Of. nr. 196/27 sep. 1991 cu modificările ulterioare:
Art.2 alin 29:
tulburarea liniştii locatarilor între orele 22,00-8,00, prin producerea de zgomote, larmă sau prin folosirea oricărui aparat, obiect ori instrument muzical la intensitate mare în localurile sau în sediile persoanelor juridice situate în imobile cu destinaţia de locuinţe sau în imediata vecinătate a acestora

cititi in continuare pe linkul
[ link extern ]

- LEGEA nr. 169 din 10 aprilie 2002; privind modificarea şi completarea Codului penal, a Codului de procedură penală şi a unor legi speciale :
Art. 321. - Fapta persoanei care, în public, săvârşeşte acte sau gesturi, proferează cuvinte ori expresii, sau se dedă la orice alte manifestări prin care se aduce atingere bunelor moravuri sau se produce scandal public ori se tulbură, în alt mod, liniştea şi ordinea publică, se pedepseşte cu închisoare de la unu la 5 ani

SIGUR va evita pe viitor să-si mai deranjeze vecinii.
Ultima modificare: Sâmbătă, 15 Mai 2010
Ec.Angelica-Ana Pop , Contabil
La momentul materializarii actului unilateral de vointa al proprietarului,sesizati
oficial politia responsabila
Pentru siguranta,asociatia de proprietari poate informa organul de politie de proximitate despre incalcarile repetate ale normelor,astfel incat la proxima ocazie ,sa se poata dispune masuri concrete

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tulburarea linistii...neintentionat haifa haifa Buna ziua, va rog sa-mi mentionati daca exista o baza legala privind respectarea orelor de liniste. Concret, vecinul de sub noi (tanar muzician, foarte ... (vezi toată discuția)
Ore de liniste petrudaniel petrudaniel Buna ziua! Este adevarat ca nu pot asculta niciodata muzica la sistemul meu de home-audio? Legea mentioneaza ca doar tulburarea prin zgomote se sanctioneaza in ... (vezi toată discuția)
Deranjarea linistii publice in mediul rural mihaela1964 mihaela1964 Legile referitoare la linistea publica se aplica si in mediul rural, aici ne confruntam cu adevarate torturi psihologice din partea unora care dau muzica ... (vezi toată discuția)