avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 794 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Cine plateste datoriile la intretinere?
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Cine plateste datoriile la intretinere?

Buna ziua,

Am cumparat un apartament de la banca, executat silit, am intrat de curand in posesia acestuia, dar am descoperit ca are datorii de aprox. 9000 RON la intretinere. In pubicatia de vanzare era specificat ca imobilul este grevat de orice obligatie.

Acum, administratorul vine cu o lege 230/2007 art 20. care trateaza o situatie de instrainare a imobilelor. Pe de alta parte, executorul bancar zice ca acest imobil a fost executat silit conform cod de procedura civila si nu are legatura acea lege unde se face instrainare cu acord voit al partilor si zice ca administratia trebuie sa se indrepte in instanta impotriva vechiului proprietar pentru a recupera suma deoarece este o datorie nominala si nu poate fi invocata noului proprietar.

Ma puteti ajuta va rog? Cine are dreptate? Ce ar trebui sa fac?

Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: LastKid , utilizator 00:40, 18 Ianuarie 2011
Cum era, doamna notar, liber de orice sarcina, daca avea restante? Notarul trebuia sa ceara, la vanzarea acelui apartament, adeverinta din partea asociatiei, ca nu exista datorii ale vechiului proprietar catre asociatie? A cerut aceasta adeverinta? Nu, pentru ca asociatia nu ar emite acum pretentii de plata a restantelor catre noul proprietar, pacalit atat de banca, cat si de notar.

Actul de vanzare-cumparare s-a facut peste capul asociatiei, fara stiinta asociatiei.
Asociatia are vina ei ca nu si-a reglat situatia restantelor cu vechiul proprietar, dar a pune asociatia sa umble pe intregul pamant dupa vechiul proprietar dupa datorii, numai pentru ca banca in cardasie cu notarul nu au cerut avizul asociatiei la instrainarea acestui apartament este cel putin si eufemistic vorbind incompetenta.

Art. 20 din Legea 230/2007 este clar.
Sa inteleg ca ar fi vina bancii si a notarului .. Dar ce ar trebui sa fac eu in aceasta situatie? :(
Sa mergeti la partenerul de contract, cu notificarea de la asociatie cum ca apartamentul era grevat de datorii, nu asa cum era scris in publicitatea la care ati facut referire si sa le cereti socoteala. Nu va lasati dus pe campii ca este vina asociatiei. Nu asociatia a vandut apartamentul, ci banca, cu ajutorul notarului.

Mergeti si la notar si aratati-i articolul 20 din lege, precum si contractul de cumparare unde nu se specifica nicaieri ca Dv. va asumati vreun debit al vanzatorului, desi vanzatorul stia de acest debit.

Luati-va un avocat bun care sa va sfatuiasca ce aveti de facut. E caz de inselatorie care se ascunde in spatele codului civil, fiscal, penal....sau mai stiu eu ce fel de acte internationale........
Ok. Multumesc pentru raspuns. Partanerul de contract este banca reprezentata de executorul banar .. Dar cum as putea sa aflu cine este notarul? Eu am primit de la executor un act de adjudecare la 15 zile dupa ce am virat toata suma licitata... Nu am fost la niciun notar..
Actul de adjudecare este acelasi lucru cu contractul de vanzare-cumparare?
Eu despre acesta vorbesc.

Alte discuții în legătură

Restante, executare daniela_c1969 daniela_c1969 Buna ziua Sunt presedinte la asociatia de proprietari si ma confrunt cu o problema. Am avut un vecin care a plecat din tara, a acumulat circa 14500 lei ... (vezi toată discuția)
Cum recuperam restante de apartamente luate prin banca unlocatar unlocatar Buna ziua As dori sa stiu daca exista vreo procedura de recuperare a restantelor in cazul unui apartament cumparat cu credit de la banca. Avem citeva ... (vezi toată discuția)
Ipoteca imobiliara Eelly Eelly Ce documente trebuiesc intocmite de asociatia de proprietari, ca sa putem institui o ipoteca imobiliara pentru un proprietar restantier, a carui apartament a ... (vezi toată discuția)