avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 561 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Cum pot contesta o evaluare a unui imobil?
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Cum pot contesta o evaluare a unui imobil?

Buna ziua!
Sunt medic de familie in mediul rural.
Anul trecut primaria a primit un ordin de a pune in vanzare cabinetul medical.
Mentionez ca imi desfasor activitatea intr-un apartament cu 3 camere la parterul unui bloc construit in anul 1974. Cand am preluat apartamentul , acesta nu corespundea normelor de functionare ale unui cabinet. Am fost nevoita sa fac reparatii capitale , cu fonduri proprii (tencuire, gletuire , repararea pardoselilor, repararea si amenajarea celor 2 grupuri sanitare , incalzirii , etc.). Primaria nu a contribuit la aceste reparatii nici cu aport material si nici prestarea de servicii, cum solicitasem, prin persoanele ce beneficiaza ajutor social .
Chiar in timpul amenajarilor, au venit niste reprezentanti ai unei firme de evaluare care au fotografiat apartamentul. Dupa o luna am aflat ca aprtamentul fusese evaluat la o suma de aprox. 600 000 000 rol (echivalat in euro la momentul respectiv)
Am intrebat de ce suma a fost atat de mare si mi s-a spus ca s-a evaluat prin comparare cu un apartament asemanator din orasul cel mai apropiat, fara sa se ia in considerare totusi amplasarea, gradul de degradare, etc.
Mentionez ca aprtamentul nu e racordat la un sistem de canalizare , deocamdata (eventualele costuri vor fi suportate de mine) , ca subsolul a fost folosit ca fosa septica, fapt ce a dus la degradarea si scaderea structurii de rezistenta a blocului.
In concluzie pretul apartamentului il consider destul de mare.
(daca as cumpara in acest moment apartamentul as da un avans de aprox. 150 mil. plus rate aferente in urmatorii 10 - 15 ani. Dupa calculul meu costul final ar fi aprox 900 mil rol)
Intrebarea mea : Cum pot contesta evaluarea? Daca exista un model anume de cerere, un algoritm , etc.
Mentionez deasemeni ca ceilalti locatari ai blocului au cumparat apartamentele chiar de la constructorul blocului incepand cu anii 1990, platind sume infime .....
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: sca baloisibaloi , Avocat 16:27, 18 Mai 2010
Din câte4 spuneţi apartamentul este proprietatea primărie şi vreţi să-l cumpăraţi pentru cabinet.
Vă rtecomand să gasiţi şi d-voastră un evaluator care să întocmească un raport de evaluare dar să aibă în vedere menţionarea expresă a îmbunătăţirilor pe care le-aţi adus, valoarea lor pentrucă potrivit legii aveţi un drept de creanţă acolo.
Mai puteţi să faceţi o acţiune în constatare sau de asigurare de dovezi în cadrul căreia să obţineţi o hotărâre judecătorească pentru îmbunătăţirile aduse şi astfel la cumărare să se ţină cont de investiţia făcută. Atenţieş pentru îmbunătăţiri trebuie să aveţi acte. Contestaţia o puteţi face în cadrul contextului în care a fost evaluat apartamentul respectiv, la primărie dacă acaeasta a ordonat evaluarea.
Ar fi bine să discutaţi cu un avocat pentrucă e păcat de banii pe care i-aţi investit.
Succes.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contestare evaluare apartament Alina24ph Alina24ph Buna ziua! Sunt medic de familie in mediul rural. Anul trecut primaria a primit un ordin de a pune in vanzare cabinetul medical. Mentionez ca imi desfasor ... (vezi toată discuția)
Bloc fara asociatie de locatari, marul discordiei plata reparatiilor pentru fosa septica acremene acremene Prima problema la care am nevoie de raspuns este daca in cazul nostru se poate infiinta o asociatie de locatari, in urmatoarele conditii: - bloc de 20 de ap, ... (vezi toată discuția)
Stabilire valoare apartament eco_danny eco_danny Pentru aprecierea valorii unui apartament,stiu ca din suma stabilita de catre primarii se scad imbunatatirile aduse imobilului. Centrala termica si izolatia ... (vezi toată discuția)