avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 534 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Bilet la ordin in alb \"fara protest\" si avalizat.
Discuție deschisă în Executare silită

Bilet la ordin in alb "fara protest" si avalizat.

Sint administratorul unei firme SRL. Am accesat o linie de credit de la banca garantata cu - Bilet la ordin in alb cu clauza "fara protest" si avalizat de mine si de sotie. In cazul executarii silite as dori sa stiu ce se executa prima data, bunurile personale sau cele ale firmei?
Personal detin un apartament. il pot vinde fara ca persoana care il cumpara sa aibe probleme ulterior?
Multumesc!
multumesc pt. raspuns. mai am o intrebare: se indreapta catre bunurile personale sau cele ale firmei? am pe firma bunuri ce depasesc cu mult valoarea creditului. conf. contractului, asta se intampla dupa 90 zile. care e, simplificat, procedura? daca gasesc cumparator pentru bunurile firmei, le pot instraina, cu acceptul bancii si sa returnez creditul, iar diferenta sa-mi revina?
multumesc
Raspunderea penala este exclusa pt neplata datoriei.Ceva probleme insa legate de vanzarea apartamentului,acuzatii de rea credinta,etc pot fi de la caz la caz.Dar in principiu nu se va atrage raspunderea penala.Executarea insa,de regula se incepe simultan catre debitorul principal si garant(avalist).Apartamentul il puteti vinde si cumparatorul nu va avea probleme,NUMAI in cazul in care nu se dovedeste ca vanzarea a fost facuta in scopul sustragerii de la o eventuala urmarire a acestui bun si ca el a participat cu buna stiinta la aceasta frauda.Daca este cumparator de buna credinta,nu va avea probleme.Apartamentul este liber de sarcini,deci se poate vinde.Se poate cere anularea actului dar nu se va accepta asta daca se dovedeste buna credinta a cumparatorului.Deci vindeti daca doriti dar veti rqamane in continuare garanti ai creditului cu averea prezenta si viitoare.
Cum spuneam,se vor indrepta simultan catre ambele parti.Sfatul meu este sa nu asteptati atat de mult.Daca aveti probleme,cautati o firma de specialisti in insolventa si deschideti procedura prin cererea debitorului (a dvs).In acest fel,protejati bunurile firmei de la executare pana gasiti o varianta de reorganizare.Specialistul va va spune mai multe,in functie de cazul particular pe care il aveti.Mai ales daca ati gasit si cumparator pt apartament,din datele prezentate,asta pare cea mai buna solutie.
Presupun ca ati incercat intelegeri cu banca dar ele au esuat.Daca nu ati incercat insa o discutie cu ei,atunci acesta ar fi primul pas.Desigur,asta nu are legatura cu vanzarea apartamentului pt ca nu va este necesar acordul lor.Regret ca aveti probleme.Succes!!!
multumesc foarte mult! inca o intrebare: un avocat ne-a spus ca, in cazul in care vindem apartamentul catre o alta persoana si nu acoperim intreaga valoare a creditului, banca se poate indrepta catre noul proprietar si sa-i ia apartamentul; se poate asa ceva? multumesc
Apartamenul proprietate personala vandut catre o terta persoana care e de buna credinta ( exclus sotie, copii, parinti) vecinul sau oricine altcineva e bun vandut. Nu se poate nimeni indrepta impotriva acestuia decat daca se dovedeste reaua credinta si faptul ca a fost vandut in dauna creditorilor ( e mai greu).
Daca banca nu isi incaseaza in integralitate creditul va urmari bunurile personale si va popri sumele de bani din conturi (daca mai exista), daca nu asta e si-a asumat si riscuri nu doar castig.
In nici un caz nu puteti raspunde penal pentru ca nu ati putut rambursa un credit.

Alte discuții în legătură

Executare silita, plus credit bancar norocel73 norocel73 in urma cu ceva timp un var de al meu a luat un credit bancar garantat cu ipoteca. Ulterior, bazandu-se pe buna intentie a unei firme la care lucra, a avalizat ... (vezi toată discuția)
Linie credit neplatita mayday147 mayday147 In urma unei afaceri \"deosebite\", am ramas la banca cu o linie de credit (pe firma) de 15000EUR neplatita. Contractul a fost semnat de catre mine (asociat ... (vezi toată discuția)
Dubla executare? axellcom axellcom Buna ziua. In calitate de admin al unui sc. am contractat o linie de credit de la o banca. am platit ratele timp de un an si jumatare dupa care datorita unor ... (vezi toată discuția)