avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 556 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... grile.
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

grile.

Nu ar trebui sa raspundeti criticilor. Nu merita efortul. Mai degraba reactionati conform proverbului: " CAINII LATRA, URSUL MERGE". La urma urmei ar fi putut sa aduca ei cateva informatii interesante despre admiterea la inm pe site.Nu ii impiedica nimeni. Este mai usor sa critici, sa spui nu e bine, decat sa aduci ceva bun in loc. Oricum, decat sa ne certam inutil, eu zic ca mai bine ne folosim energia in scop constructiv. Deci, hai sa facem niste grile.
1.Poate exista infractiunea prev. de art. 175 lit. f C.pen, ( savarsirea omorului in legatura cu indeplinirea indatoririlor de serviciu sau publice ale victimei doar daca:
a) fapta a fost savarsita impotriva unui functionar indiferent de mobil,
b) fapta s/a comis in timpul in care victima isi indeplinea activitatea,
c) victima nu si-a depasit atributiile de serviciu.
2. Ce incadrare juridica se va aplica faptei celui care pentru a se sustrage arestarii ucide 2 politisti in plina strada prin explozia unei grenade?
a) art. 174 rap. la art. 175 C.pen. literele e ( prin care pun in pericol viata mai multor persoane), f in legatura cu indeplinirea indatoririlor de serviciu), g ( pt. a se sustrage de la arestare), i ( in public), art. 176 lit. e ( asupra a doua sau mai multe persoane), si f ( asupra unui magistrat, politist).

b) art. 174 raportat la art. 175 lit. g, i combinat cu art, 176 lit. b si f.

c) art. 174 raportat la art. 175 lit. f, g, i, combinat cu art. 176 lit. b si f.


3. In cazul in care se descarca mai multe rafale de pistol automat asupra unui grup de persoane, iar fapta a avut ca urmare moartea acestora, incadrarea juridica va fi:
a) omor simplu, art. 174 C.p.
b) omor deosebit de grav art. 176 lit. b C.p.
c) omor simplu in concurs cu tentativa la omor deosebit de grav, in conditiile art. 176 lit. b. C.pen.

4. In cazul in care, faptuitorul surprins pe camp culegand recolta de porumb a victimei si amenintat fiind de aceasta ca-l va denunta organelor de politie pentru ca l-a vazut culegandu-i recolta, faptuitorul ingenuncheaza victima si-i scoate ochii cu cutitul, spunandu-i ca nu se va mai duce la politie sa spuna ce a vazut din moment ce este orb, ce infractiuni au fost savarsite? Victima a ramas in viata, dupa eviscerarea ochilor ( caz real).








Cel mai recent răspuns: reddevil , utilizator 11:20, 19 Mai 2010
1-b
2-b
3-b
4-talharie in concurs cu vatamare corporala grava(al2-3)
Posteaza te rog de acum grilele la sectiunea Admitere inm 2010:)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Diferenta dintre omor pentru a ascunde un furt si a ascunde o talharie aelex aelex As vrea sa stiu cand se retine omor calificat pentru ascunderea unui furt, si omor deosebit de grav pentru ascunderea unei talharii? Problema apare in ideea ... (vezi toată discuția)
Concurs sau infractiune unica? law_and_order law_and_order Buna seara! am si eu o intrebare: daca o persoana savarseste o fapta care intruneste atat o circumstanta de la omor calificat cat si una de la omor deosebit de ... (vezi toată discuția)
Incadrare art 174-175 c p roberto3 roberto3 Buna seara! Am o nedumerire....care este minimul special si maximul special al art 174-175(lit i) ??? Cu alte cuvinte intre ce ani se incadreaza? Multumesc ... (vezi toată discuția)