avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 511 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... se poate lua somaj dupa CIC?
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

se poate lua somaj dupa CIC?

Buna ziua,

Va rog sa ma ajutati cu un raspuns. Dupa Concediu de ingrijire copil se poate intra in somaj in caz ca societatea la care ai lucrat a dat faliment in perioada in care te aflai in CIC? Daca da in ce conditii - unde trebuie sa te adresezi, cine iti poate intocmi actele?

Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: florin96 , utilizator 12:02, 19 Mai 2010
Cum adica este inchisa in perioada cat va aflati in CIC. Contractul este suspendat pentru ingrijire copil si nu poate fi denuntat.
Adica sa-nteleg ca verti si indemnizatie de crestere a copilului si somaj? Nu se poate asa ceva
florin96:
1. Daca spuneti numai jumatati de adevar ne derutati si pe noi si va vom da raspunsuri gresite.
2. Nu puteti primi si indemnizatie pentru CCC si indemnizatie de somaj in acelasi timp.
3. Deoarece angajatorul a fost in procedura de reorganizare judiciara a fost legala concedierea in timp ce erati in CCC.
4. Dupa ce terminati CCC pana la 2 ani puteti beneficia de indemnizatie de somaj. Puteti lua de acum adeverinta de care va spuneam mai sus.
Domane fereste! Nu vreau si CIC si somaj.
Am intrat in CIC acum un an deci mai am 1 an. Acum 2 luni firma a dat faliment. Zilele trecute am fost chemata sa imi ridic cartea de munca de la lichidator. Am ridicat-o. Nu stiu ce sa fac cu ea mai departe si nici daca pot beneficia anul viitor cand termin CIC de somaj. Probabil nu m-am exprimat cum trebuie.
Nu stiu ce sa fac acum cu cartea de munca in conditiile in care eu mai am 1 an de stat in CIC si daca anul viitor pe vremea asta cand se termina CIC pot lua somaj.
Multumesc inca o data
1. Pastrati carnetul de munca acasa. Este proprietatea dvs.
2. Dupa ce se termina CCC depuneti actele pentru somaj (daca nu va gasiti de lucru intre timp).
3. Mergeti la lichidatorul judiciar si luati acea adeverinta de care v-am spus mai sussi care o sa va fie necesara la somaj.
MULTUMESC!!!
IN SFARSIT AM INTELES!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acordarea somajului sorin antohi sorin antohi sunt in cresterea si ingrijirea copilului, firma la care am lucrat este in faliment. Va rog frumos sa-mi spuneti daca dupa ce implineste copilul 2 ani pot ... (vezi toată discuția)
Somaj dupa indemnizatie de crestere a copilului tudosaionica tudosaionica pe 18 iunie termin concediu de crestere a copilului pot intra in somaj daca firma a dat faliment/?am lucrat in bv dar domiciliul il am in vs unde trebuie sa ... (vezi toată discuția)
Somaj dupa terminarea ccc GAGI GAGI Buna seara, Va rog sa ma lamuriti in urmatoarea problema : firma la care am lucrat inainte de CCC a intrat in faliment iar eu trebuie sa ma intorc la ... (vezi toată discuția)