avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1753 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... In legatura cu rambursarea sumelor pe cardul de credit
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

In legatura cu rambursarea sumelor pe cardul de credit

Buna seara,
Va rog sa ma lamuriti si pe mine intr-o problema. Recunosc ca sunt paralela cu termenii bancari...Mama mea a primit un card la achizitionarea unor produse dintr-un magazin (nu pot da nume, insa banuiesc ca, majoritatea stiti despre ce vorbesc...;) )
A efectuat o singura extragere de la bancomat de 1000 RON, acum aproximativ 2 ani. Luna de luna de atunci depune cam 85 RON in contul acestora.
"Hartiuta" care o primeste lunar contine urmatoarele : Limita credit aprobata:2300 RON, Sold initial:2143 RON DB, Total tranzactii credit:83 ron CR, Total operatiuni debit:65 ron DB, Sold final : 2126 ron, Valoare rate fixe ramase:000 ron, Disponibil :176 ron.
Cineva ar putea fi amabil sa imi explice putin ce inseamna toate acestea? Am senzatia ca deja a platit extrem de mult si vreau sa vorbesc cu Inst. Creditoare....insa nu vreau sa spun prostii (cum nu inteleg ce sunt toate sumele de mai sus...).
va multumesc pentru ajutor si o seara buna!
Cel mai recent răspuns: Ana-Maria Dutescu , Avocat 18:35, 21 Mai 2010
Chair va rugam sa profitati de noi, ca de aceea ne aflam aici:)

Puteti incerca sa solicitati trimiterea extrasului pe e-mail ( in numele mamei dvs., dar dati adresa dvs. de mail). Ma indoiesc totusi ca au aceasta posibilitate, pt ca ei factureaza si extrasul de cont pe care il trimit prin posta...mda...
In rest, despre explicatii, sincer nu cred ca va vor da prea multe...dar puteti incerca si asa.

Puteti sigur sa transferati bancar sumele datorate, daca mentionati datele din extras ( numarul cardului etc.).

CERERE
Subsemnata...CNP...., domiciliata in .......Str. ...Nr......Bl......Sc.....Et....Ap....., posesor al cardului nr........emitent........solicit prin prezenta transmiterea extrasului de cont lunar in format electronic la adresa de e-mail......
Data:.......
Semnatura......
Este posibil dar nu neaparat realizabil.Nu toate soc. financiare accepta corespondenta pe internet iar daca da, solicitarea o primesc numai personal ,scrisa si semnata de titular, la sediul acesteia, in fata ofiterului de credite.
Mai mult, exista soc. care nu accepta incasarea decat la sediile de credit sau numai prin anumiti operatori (Posta,CEC,una-doua banci in exclusivitate)
In privinta negocierii dobanzii... e greu de presupus, intrucat din asta traiesc (dobanda la credit) conditiile fiind scrise in contract iar interesul utilizatorului este sa returneze cat mai repede imprumutul pentru a nu mai plati dobanda.La acest fel de credite, nu se percepe dobanda "penalizatoare" in caz de returnare integrala, ne fiind vorba de un imprumut cu termen fix si rata lunara.
Ultima modificare: Joi, 20 Mai 2010
nucu$, utilizator
Buna seara,
Am reusit sa comunic cu ei intr-o oarecare masura. Accepta sa le fac un transfer de aici intr-un cont (care de altfel mi l-au si dat) de-al lor. Au facut greseala sa trimita e-mailul cu copie la inca vreo 4-5 persoane de la ei, asa ca acum am multi de stresat...voi trimite e-mailuri de 5 ori pe zi pana ma vor asculta. Desi imi este extrem de greu pentru vremurile in care traim, am decis sa fac un imprumut aici, si sa le platesc tot. Mama mai are un calculator luat de ei (cu o rata destul de micuta, si un rest de plata de vreun an si jumatate).
Daca vreau sa lichidez tot, ei sunt obligati sa imi recalculeze dobanda, nu? Vreau sa spun : daca am luat un PC pe 3 ani cu o rata de 2 lei si o dobanda de 5% (sunt doar exemple), si ma decid sa il platesc dupa un an si jumatate....ei imi recalculeaza dobanda? avand in vedere ca in pretul ratei lunare era inclusa dobanda pentru 3 ani.....
E posibil sa spun prostii, insa ceea ce spun eu este exclusiv bazat pe logica, de asta va si intreb pe voi care stiti mai bine.
Cat despre conditiile din contract despre care amintiti....mama mea nu a primit nici un fel de contract! A fost ceva de genul...va oferim un card, sa il folositi cum doriti si ne returnati cum puteti...Ce sa faca mama saraca...l-a luat si din nefericire l-a si folosit...X-( dar acum ce o sa-i fac, cand am vorbit cu ea azi plangea intr-una...ca nu stie ce a facut rau, ca doar a platit luna de luna...
Imi doresc asa de mult sa scap de ei.....nici nu va imaginati...
Nu are rost sa mai ii spuneti mamei dvs. altceva decat ca o sa va ocupati dvs. de tot, ca sa nu mai planga.
Din pacate asta e situatia, sunt cateva societati financiare nebancare a caror ocupatie principala e sa jegmaneasca lumea.
E posibil sa nu existe contract, in asemenea cazuri exista doar cererea de emitere card, si regulile se fac din mers, unilateral.

Nu va mai recalculeaza nimeni nimic, daca doriti sa achitati tot, trebuie platit soldul final, pt ca ati spus in primul mesaj ca in extras aparea la numarul ratei 000. Deci ratele s-au terminat. A ramas retragerea de numerar.
O data cu plata soldului final, trebuie sa luati legatura cu ei, sa nu mai ramana vreo ramasita. Apoi neaparat trimiteti cererea de inchidere cont si o copie dupa buletinul mamei. Daca ramane contul deschis, va mai emit taxe de intretinere a contului si costuri pt extrase lunare.
Buna dimineata,
Pentru card da, imi imaginez ca nu se recalculeaza nimic, fiind o dobanda care se plateste lunar...Voi plati soldul care apare si gata..Ratele care apar in mesaj cred ca se refera la o masina de spalat care a fost cumparata si achitata (s-a terminat de platit acum vreo 2 ani si jumatate..).
Eu ma refeream la celelalte rate...la PC. Acolo este inclusa in rata lunara dobanda pe toata durata imprumutului (4 ani sa zicem..). Daca eu il platesc dupa 2 ani, dobanda asta trebuie recalculata la 2 ani, nu?

Alte discuții în legătură

Somatie de plata .. altfel tribunal ...ce sa fac ????????? rtv rtv in anul 2008 am cumparat cateva produse de la Altex in valoare de 2400 lei ...amm platit rata la timp o perioada ...apoi au inceput telefoanele ai intarziat ... (vezi toată discuția)
Vreau sa fac un card de credit de la bt și am fost azi dar după ... catalinciprian catalinciprian Vreau sa fac un card de credit de la bt și am fost azi dar după ce am ajuns acasă am aflat ca este o vrăjeală dar cei de la banca nu mi.au explicat asa ... (vezi toată discuția)
Probleme societate ramo23i ramo23i Buna. Am si eu o problema cu EFG retail services. In iunie 2008 am achizitionat in rate niste produse electrocasnice de la Media Galaxy. Promotia din momentul ... (vezi toată discuția)