avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 2053 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Executare judecãtoreascã
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Executare judecãtoreascã

Va rog frumos cine mă poate clarifica intr-o problemă cu referire la o executare judecătorească. În luna Mai 2006 am contactat un Executor judecătoresc pentru a pune în aplicare o hotărâre judecătorească printr-o executare judecătorească. Am, depus respectivului executor documentele solicitate, o sumă de bani drept avans onorariu, şi mi s-a spus să aştept acasă până mă va contacta. În tot acest timp văzând că nu sunt contactat, am încercat să iau legătura cu acesta telefonic însă fără succes, acesta nu răspundea la apeluri şi la mesajele lăsate. Ce ar trebui să fac pentru a putea finaliza respectiva executare, deoarece eu sunt proprietarul unor terenuri de la finalizarea unor procesuri de moştenire, însă nu mă pot bucura de acest drept, deoarece persoanele cu care m-am judecat folosesc în continuare suprafeţele respective, eu încercând pe cale amiabilă să intru în posesia terenurilor respective, însă am fost ameninţat că voi fii omorât etc. drept pentru care am apelat la respectivul executor, însă în cadrul Judecătoriei unde s-a judecat dosarul se întâmplă lucruri foarte curioase, eu locuind în altă localitate faţă de locul unde este litigiul. Vă multumesc mult.
Cel mai recent răspuns: nelush , utilizator 08:44, 16 Aprilie 2007
În primul rând vă mulţum,esc frumos pentru răspuns, şi sper să mă ajute. În legătură cu termenul de perimare, eu nu am făcut decât să fac ceea ce mi-a spus executorul judecătoresc, adică să aştept să fiu chemat de către el să ne deplasăm la locul executării şi dacă nu doresc de bună voie să elibereze terenurile care sunt în proprietatea mea, atunci să efectueze executarea conform legii. Eu nu am primit nici o veste în tot acest timp de la executor, ba mai mult la finele anului trecut în vreo 3 nduri având de rezolvat anumite probleme în localitatea unde işi desfăşoară activitatea executorul, am fost pe la biroul dânsului însă nu am reuşit să iau legătura cu el, la telefon practic nu răspunde. Cînd am încheiat contractul şi am achitat avansul mi+a spus că oricum mai devreme de luna octombrie 2006 nu va ieşii actul de executare de la Judecătorie, şi că mă va anunţa el când este gata. Vă daţi seama că eu ca şi client nu aveam de unde să cunosc procedura legală pe care ar fii trebuit să o îndeplinească acesta. Am simţit că ceva nu este în regulă când am văzut că nu răspunde deloc la telefon, drept pentru care acum am început să mă interesez care este procedura pentru a afla care este situaţia. dar dacă acesta nu şi-a înderplinit corect obligaţiile nu înseamnă cumva abuz în serviciu şi înşelăciune. Mai mult decât atît eu am fost de câteva ori în audienţă la Preşedintele Judecătoriei respective, pentru a-i explica ce se întâmpla cu preşedinta de instanţă şi cu avocata, în timpul şedinţelor, am fost în audienţă la Preşedinta Parchetului de pe lângă Judecătoria respectivă şi acolo s+au întâmplat multe lucruri în neconcordanţă cu deontologia profesională a celor pe care îi incriminez. Atunci am fost sfătuit de un alt avocat care observase ce se întâmplă în timpul şedinţelor, dar care nu era din respectivul barou era venit din altă localitate, dar dădea impresia că ar cunoaşte foarte bine ce se întâmplă în respectiva judecătorie, acesta întrebându-mă de unde sunt, m-a sfătuit să încerc să aduc un apărător din Braşov de la mine, căci altfel nu voi avea nici un câştig în acţiunile pe care le aveam, fapt demonstrat si de ce mă ameninţase avocata incriminată, pentru faptul că nu am acceptat să mă apere şi pe mine şi pe partea adversă în două dosare. Vă puteţi da seama ? S-au incalcat proceduri pe fata, si atunci e clar ca nu stiu cum sa mai procedey. Nu-mi pot permite un avocat din Brasov pentru Judecatoria Husi. Eu am incheiat contractul cu executorul in baza unei hotariri si nu eu sunt vinovat ca acestcontract s-a perimat. Executorul ar trebui sa raspunda pentru prejudicierea care mi-a produs-o. Va multumesc mult pentru sfaturi. Si poate voi mai primi si altele care sa ma ajute.
din pacate legea prezuma si culpa creditorului in cazul perimarii, faptul ca tu nu ai nici o dovada ca te-ai interesat de soarta dosarului tau de executare....te face culpabil..... la perimare......
totusi daca chiar s-a intamplat asa cum spui....si te cred...oricine lucreaza cu executorii stie ca daca nu dai cu tunul nu se misca....chiar si fara alte stimulente..;), singura ta cale este acea sesizare impotriva executorului in scris cu confirmare de preimire si tot tacamul...... ca sa poti dovedi....
bafta
Multumesc din suflet, Dumnezeu sa va dea sanatate pentru ceea ce faceti. Este bine ca mai gasim si oameni care sa-i preocupe si problemele altora si de buna credinta.
Multumesc din suflet, Dumnezeu sa va dea sanatate pentru ceea ce faceti. Este bine ca mai gasim si oameni care sa-i preocupe si problemele altora si de buna credinta.
Practic când am fost în audienţă la preşedintele respectivei Judecătorii, am fost luat peste picior de către acesta când am spus că voi merge la un executor judecătoresc, spunându-mi că ar fii curios să afle că-mi voi găsi un executor în localitatea respectivă care să-mi rezolve problema. Curios, nu credeti ?

Alte discuții în legătură

Avocatul meu nu isi face treaba cipri555 cipri555 Am actionat in instanta prin intermediul unui avocat banca BCR, pentru comisioane si taxe abuzive in urma unei executari silite de catre banca pentru neplata ... (vezi toată discuția)
Executare silita anttonnio anttonnio buna ziua , 1. va rog sa ma ajutati cu un raspuns referitorla un credit acordat de BRD . in mai 2006 am contract un credit de nevoi personale de la BRD , ... (vezi toată discuția)
Renuntare la executarea silita tatiana28 tatiana28 Buna ziua.Am o nelamurire.Creditorul a deschis actiune de executare silita a unui imobil detinut cu debitorul.Debitorul a reusit sa il convina sa renunte la ... (vezi toată discuția)