avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 599 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Achiziţii publice anunturi publicate pe SEAP de Autoritati contractante
Discuție deschisă în Achiziţii publice

anunturi publicate pe SEAP de Autoritati contractante

Buna ziua,
Imi puteti spune, va rog, care este perioada minima legala (intre data publicarii anuntului pe SEAP si data limita de depunere a ofertelor) pentru publicarea unui anunt de catre care o Autoritate Contractanta?

A doua intrebare: O institutie de stat poate oferta si intra in competitie cu institutiile private in cazul in care autoritatea contractanta este tot o institutie de stat?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Iuliana Cermak , Avocat 13:33, 12 Martie 2011
Buna ziua,

Ca sa puteti stabili perioada minima legala trebuie sa precizati despre ce procedura este vorba (licitatie, cerere de oferta etc.) si tipul de contract (lucrari/servicii/furnizare).

Termenul minim cuprins intre data publicarii anuntului de participare si data limita de depunere a ofertelor in cadrul procedurii de licitatie deschisa este diferit:

1. daca valoarea estimata a contractului este > decat valoarea pragului pentru publicare in JOUE si nu a fost publicat un anunt de intentie:
- termenul minim pt. depunerea ofertelor = 52 zile
- daca anuntul de participare se transmite electronic la JOUE = 45 zile
- daca documentatia este accesibila in SEAP = 47 zile
- daca anuntul de participare se transmite electronic la JOUE si documentatia este accesibila in SEAP = 40 zile

2. daca valoarea estimata a contractului este > decat valoarea pragului pentru publicare in JOUE si a fost publicat un anunt de intentie:
- termenul minim pt. depunerea ofertelor = 36 zile
- daca anuntul de participare se transmite electronic la JOUE = 29 zile
- daca anuntul de participare se transmite electronic la JOUE si documentatia este accesibila in SEAP = 24 zile

3. daca valoarea estimata a contractului este < (sau egala) decat valoarea pragului pentru publicare in JOUE:
- termenul minim pt. depunerea ofertelor = 20 zile
- daca documentatia este atasata in SEAP = 15 zile

ATENTIE:
- in cazul publicarii anuntului in JOUE la calcularea termenelor se vor adauga la perioadele minime impuse de lege si 3 zile lucratoare, necesare pentru verificarea anuntului de catre ANRMAP si transmiterea acestuia de catre SEAP.
- pentru anunturile a caror publicare in JOUE nu este obligatorie, la calcularea termenelor se vor adauga la perioadele minime impuse de lege si 2 zile lucratoare, necesare pentru verificarea anuntului de catre ANRMAP.

Pentru CERERE DE OFERTA in cazul în care valoarea estimată a contractului de achiziţie publică este egală sau mai mică decât cea prevăzută la art. 55 alin. (2) din OUG 34/2006 autoritatea contractantă are obligaţia de a transmite anunţul de participare, spre publicare în SEAP, cu cel puţin 10 zile înainte de data-limită de depunere a candidaturilor.

Buna ziua,
Ce mai pot face in cazul in care am facut o achizitie publica de peste 15000 euro si nu am publicat pe SEAP invitatie de atribuire?#-o
Acum am observat si achizitia a fost facuta in toamna lui 2010.
Multumesc
Nu mai puteti face nimic.
Nu am inteles ce anume nu ati publicat in SEAP : invitatia de participare sau anuntul de atribuire ?
Termenul dvs. de invitatie de atribuire nu -mi este cunoscut ...
nu am publicat nimic pe SEAP si am facut achizitia

@Dani803, ati primit raspuns aici:www.avocatnet.ro/content/for...

Nu mai insistati.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Achizitii publice -termene publicare paula manta paula manta Buna ziua, Am nevoie de ajutorul vostru. Sunt la inceput in domeniul achizitiilor publice si nu gasesc... daca exista un termen intre publicarea in SEAP a ... (vezi toată discuția)
Cerere de oferta servicii in cadrul proiect posdru (partener autoritate publica) carmenbucur carmenbucur Suntem o institutie publica, partenera in cadrul unui proiect Posdru. Trebuiesc achizitionate servicii formare profesionala din anexa 2B in val>30 000 ... (vezi toată discuția)
Achizitii publice - se pot interzice achizitiile directe prin act administrativ? Tpopa Tpopa Buna ziua! As dori o sugestie cu privire la posibilitatea interzicerii ( prin act administrativ, de ex. o hotarare de consiliu ) a achizitiilor directe, pentru ... (vezi toată discuția)